(SIDE2): Admir Batlak og Charlie Selvig står bak merket Batlak & Selvig. Designerduoen var årets debutanter på Oslo Fashion Week for et år siden, og i år ble de hyllet med magasinet HENNEs pris for årets designer – Nåløyet. Det ble de to, som ser på seg selv som sjelevenner, mildt sagt forundret over.

- At vi skulle vinne, liksom. Det hadde vi aldri trodd. Vi er jo så ferske. Og det var så mange flinke som var nominert. Vi synes det er en stor ære å bli nominerte, sier de to designerne i et intervju med HENNE.

Det er femte gangen designerprisen deles ut i forbindelse med moteuken i Oslo.

Ingen inspirasjon
Til magasinet forteller Admir at den beste moten er den folk ikke ser hvor kommer fra og at mote er inspirerende i seg selv.

- Bra design er noe folk forstår etter hvert. Det er derfor «Nåløyet»-prisen betyr så mye for oss. Den viser at juryen virkelig har SETT klærne. De har tatt seg tid. Vi trenger denne bekreftelsen. Vi er unge og nyetablerte, det ligger en usikkerhet i det. For vi har ikke så mye å vise til enda, og aner ikke hvordan neste kolleksjon blir mottatt, forteller Admir.

Italiensk motehus
I hele høst har det dreid seg om Dolce & Gabbana for de unge designerne og HENNE får møte designerne i Milano for en prat før moteuken i motebyen starter. Batlak og Selvig fikk jobbe som underdesignere for det store italienske motehuset noen måneder der de lærte mye. Men nå er det slutt. Duoen vil konsentrere seg om sitt eget merke fremover.

Venner i sju år
Admir Batlak kom fra Bosnia til Lierbyen i 1993 og der møtte han halvt-finske Charlie Selvig, også fra Lierbyen, i en platebutikk i Drammen. Nå er det sju år, flere år med motestudier i Milano og London og en debutantpris senere at de tar imot prisen for beste norske design. De tror nesten ikke det er sant.

- Vi føler oss fremdeles som nybegynnere, sier de to til magasinet.

Les hele intervjuet med Batlak og Selvig i HENNE.

Side2 følger Oslo Fashion Week – vi gir deg visningene, kjendisene og moten på moteuka!