(SIDE2): - Det er alltid noen som kjøper slike vesker, sier presseansvarlig i Mulberry Sabina Szymura.

Side2 møter henne under luksusmerkets presentasjon av vår- og sommernyhetene i Oslo.

- Denne vesken vil vi nok se på den røde løperen, og den vil nok bli en favoritt blant redaktører og stylister. Jeg tror noen vil forelske seg i den, og det er alltid noen som kjøper slike vesker, sier Szymura.

Hun snakker om den såkalte Jewelled Lily vesken.

- Det tar over 20 timer å lage denne vesken som er pyntet med pigger og krystaller, forteller Szymura videre, mens vi begge står å beundrer herligheten.

Vesken har samme størrelse og stil som den tradisjonelle Lily vesken, men denne luksusversjonen er pyntet med hele 2596 Swarovski krystaller samt 460 nagler, som er satt på med hånd.

Se flere Mulberry-nyheter i bildekarusellen nederst i saken!

- Mulberry lager vesker i Ostrich, Snakeskinn, Haircalf og Python, de har en prisklasse på 25.000 kroner til 34.000 kroner. Dette er vesker som det ikke blir produsert mange av, og vi tar heller ikke mange inn av de. Men de selger, så vi tar alltid inn en eller flere eksotiske vesker til butikken hver sesong, opplyser Szymura.

- Det er ofte ikonveskene som kommer i disse skinntypene, forklarer Szymura og nevner Bayswater, Alexa, Daria og Mitzy, og den nye Tellie-vesken som kommer for våren og sommeren 2011, som eksempler på slike vesker.

- De kommer ikke alltid i de klassiske fargene, men gjerne i sesongens farger.

Hvem er det som kjøper de dyreste veskene?

- Ofte de som har mange vesker fra før, eller de som ønsker noe utenom det vanlige. Men vi har også kunder som kjøper de dyre veskene, ikke på grunn av pris, men fordi det var den de falt for.

- De klassiske veskene ligger på mellom 4500 kroner og 10.000 kroner. Da etter størrelse og skinn selvfølgelig, fortsetter Szymura.

Blir det kamp om denne?
Blant andre Mulberry-nyheter er vesken Tellie.

Den spås å bli en stor favoritt, og denne kommer i både stor og liten utgave. Vesken har en ren karakter, med enkel detaljer og et sofistikert uttrykk.

- Den nye Tellie er vår favoritt. Den er veldig chick, men også veldig jentete og søt, sier Szymura.

En annen nyhet som spås å bli en stor suksess er en miniutgave av den populære Alexa vesken, som er oppkalt etter moteikonet Alexa Chung. Også en kameraveske i Alexa-design blir å finne i butikkhyllene, for de som vil ha en liten, men eksklusiv veske.

- Den er liten, men den har masse plass. Den er perfekt om man vil ha noe mindre når man skal ut, og så ser den litt vintage ut, forklarer Szymura.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sofistikerte og morsomme kreasjoner
Foruten de lekre veskene, er Mulberry også kjent for sin kleskolleksjon.

I butikken henger et utvalg kreasjoner, og Szymura kan fortelle at blant annet den amerikanske skuespilleren Kate Bosworth skal ha falt for det lekre designet, og sofistikerte snittet på deres vår- og sommerkolleksjon.

Jeg blir vist en rekke lekre plagg, mange med sløyfer som lekker pynt. Dette setter et veldig feminint preg på kreasjonene, men uten at det blir for mye av den grunn.

- Denne kolleksjonen er veldig jentete og morsom. Den er inspirert av «The Secret Garden» (barneroman og film av Frances Hodgson red.anm.). Vi har mye fokus på blått denne sesongen, forklarer Szymura og holder fram en lekker jakke i fargen electric blue.

Hun fortsetter:

- Man kan si at kolleksjonene er voksen, men fortsatt morsom på grunn av alle detaljene, sier hun, og holder fram ett av hovedplaggene, nemlig et såkalt sløyfeskjørt - et skjørt dekket med pyntesløyfer.

Les også: Sesongens mest trendy vesker

(artikkelen fortsetter under bildet)

420 millioner i profitt
Men selv om det britiske designhuset er kjent for sine sofistikerte kleskolleksjoner er det veskene som bringer inn de store pengene.

Tall Mulberry offentliggjorde i desember 2010 viser at selskapet kan skryte av en nasjonal profitt på over 420 millioner kroner, og luksusmerket har dermed god grunn til å feire. Dette er nemlig en økning på hele 38 prosent sammenlignet med året før.

Ser man på luksusmerkets norske regnskapstall hadde Mulberry Oslo over 14,4 millioner i driftsinntekter i 2009.

Dette er over 6 millioner mer i inntekter sammenlignet med året før. Årsresultatet for 2009 opplyses til nærmere 2 millioner kroner, og om Mulberry Oslo følger de nasjonale trendene kan de forvente et resultat på nærmere 2,7 millioner kroner i 2010.

Les også:Pris: 32.000

Ventelister
Om du allerede har funnet din Mulberry-favoritt, kan det allerede nå være lurt å melde sin interesse for vesken man har lyst på. På de mest populære veskene blir det ofte lange ventelister, slik det for eksempel var på Alexa-vesken i 2010.

De gode regnskapstallene for 2010 kommer mye på grunn av luksusmerkets veskehit, Alexa-vesken, oppkalt etter moteikonet Alexa Chung.

- Før vesken kom i januar hadde vi 150 stykker på liste. Det er fortsatt 60 til 70 stykker på liste nå, så det har tatt helt av med Alexa-vesken, fortalte Pia Haugseth, ved Mulberry-butikken i Oslo, til Side2 tidligere i år.

Les hele saken her:- Det har tatt helt av

Flere av veskenyhetene fra Mulberry, vil være i butikk allerede før jul.

SE NOEN AV NYHETENE HER:

3865