Gå til sidens hovedinnhold

Se de norske motebikiniene

«Soak Bikinis» kan blir Norges nye bikinihit.

(SIDE2): Amy Vidler (24) fra Australia og norske Mathilde Ramfelt (28) elsket bikinier og badedrakter - men fant aldri en som satt perfekt. Vinteren 2007 tok de stoff og sytråd i egne hender, og startet nettbutikken «Soak Bikinis». Nå er jentenes første kolleksjon i salg.

SE FLERE BILDER LENGER NED

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kort sommersesong
- Det er litt rart av jeg og Mathilde møttes, og at vi hadde samme drøm. Vi ville begge designe bikinier. Her i Norge er det en kort sommersesong, men hvor skal du kjøpe bikinier og badedrakter resten av året? undrer Amy.

Hun fortsetter.

- Jeg har alltid elsket bikinier, men jeg har aldri funnet noen fine her i Norge. Derfor ville jeg sy dem selv, og selge de lett tilgjengelig også for andre.

Håndsydde
Bikiniene henger på rekke og rad i «Little Miss T», nederst på Grünerløkka. Butikken er en av to butikker som selger bikiniene, men Amy planlegger nå også å selge bikiniene i Argentina, Estland, Sverige, Danmark og Australia.

- Dette er motebikinier, ikke en sporty bikini. Alle er håndlagde. Du kan bestille dem i alle mulige farger, og vi selger delene separat i forskjellige størrelser.

Hvem er bikiniene laget til?

- Hun er en ung kvinne - mellom 20 og 35 år. Hun bor i en storby, og elsker å reise. Soak bikinikvinnen er sofistikert. Hun er ute etter noe ikke alle andre har.

Amy innrømmer at hun er så glad i bikinier og badedrakter at hun også bruker det til vanlig.

- Badedraktene selger bra fordi de kan brukes til mer enn en badedrakt. Badedrakten er kul til både slengbukser og skjørt, mener hun.

Tennisshorts til gutta
Det er foreløpig kun kvinner som kan vise seg i Soak, men neste sommer håper Amy at de vil gi ut en kolleksjon også for gutta.

- Blir det surfeshortser da?

- Nei, jeg er lei av å se gutter i store shorts. Nå vil vi se mannens kropp igjen. Det blir noen skikkelig trange tennisshortser ala 70-tallet, røper hun.

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken