(YEYE): Det skal ikke mye til for å bli forvirret av alle de forskjellige motene som har kommet vår vei denne våren. For å hjelpe deg litt har vi laget en oversikt, så kan du selv velge hva du synes er hot - og hva som er not!

Glem ikke det som gjelder for all mote: ikke alle kan like alt, så det gjelder å finne det som passer deg og din stil! Mix og match forskjellige stiler, og finn din personlige touch. Da skal du se at folk snur seg!

Farger
Farger er det det dreier seg om nå. Enten det er en knallrosa genser eller blått fra topp til tå - farger er et must! Selv om helsvart eller 100 prosent hvitt alltid er elegant og klassisk er det ekstra artig å eksperimentere med farger om sommeren til brun hud. Vi anbefaler deg å teste ut hva som funker for deg; det kan være supersøtt med en hvit sommerkjole og fargerikt tilbehør. Går du den andre veien, altså et fargerikt klesplagg, kan du tone ned tilbehøret litt og holde det ensfarget og stilfullt. Finn ut hva du liker og gjør det til ditt eget!

70-tallet
Det skal godt gjøres å ikke ha fått med seg at hippiestilen og det frie 70-tall er sesongens must. Slengbukser, lange, flagrende kjoler, store bluser, hippiebånd over lange naturlige lokker - alt dette gjør deg hip med en gang. Og husk - du trenger ikke finne din indre hippie og ta den helt ut (selv om det garantert gjør deg stilig!), du trenger ikke mer enn et par slengbukser med høyt liv til en enkel singlet, eller en oversized hippeskjorte til en superhot minishorts. Mulighetene mer uendelige!

Les også
Tilbake til 70-tallet

It-girl
Vi hører stadig vekk om alle it-girlsene som sprader rundt og bare er «it». Men hva er det som gjør dem så moteriktige? Det er ikke vanskelig: de har fashionintelligens. Det handler om å vite hva som ser bra ut, og for en ordentlig it-girl kommer dette av seg selv. Det handler om balanse, om å vite hva som sitter bra på akkurat deg. For å bli en it-girl trenger du ikke de skoene eller den jakka, du trenger rett og slett bare å kunne gjøre et hvilket som helst antrekk stilig. Et hot tips for alle tilkommende it-girls: få inspirasjon! Les blader, følg med på catwalken, så hvordan forbildene dine kler seg - og du skal se det sitter etterhvert.

Les også
Alexa Chung Englands nye it-girl
Clémence Poésy: Ny it-girl

Miljø
Enten det er vintage, organisk eller etisk - det er hot å tenke miljø! Og er du glad i shopping, eller skal du en tur på butikken? Det siste nå er den gode gamle klassikeren handlenett, altså en bag/veske istedetfor alle plastposene på butikken. Ha en fast kurv, bag eller veske av tøy ved døren, så husker du alltid å ta den med på butikken. Det kan også være smart å ha en plastikkurv til tomflasker. PS- miljøchic betyr at du kan handle på Fretex med god samvittighet, at fairtrademerkede varer er både bra og kult, og du skal ikke lenger enn til H&M for å finne nydelige klær i organisk bomull. Det har blitt lett å være miljøvennlig!

Les også
Slik lykkes du med vintage
Den nye hippietiden

Golden girl
Med mange variasjonsmuligheter har vi trenden på sminkefronten: gyllen! Sørg for at huden din ikke avslører vinterblekheten og glem for all del «vampyr-stilen», altså blek hud og røde lepper. Nå er det beach-looken som gjelder! Tenk California, med solkysset hud, tydelige kinnbein og rosa eplekinn. Sminkeprodusentene har virkelig slått til med bronseprodukter i år, så du har nok å velge mellom! Solpudder, pudderperler, highlighter, foundation, blush og rouge og mye mer. Hvis du vil skille deg ut, kan du trå til med en oppsiktsvekkende leppestift eller en knæsj øyenskygge.

Les også
Sminken for ung hud

Fantastisk hud hele livet

Bevisst bikinibabe
For å se best mulig ut på stranda denne sommeren gjelder det å finne en bikini som passer deg og din kropp. Selvfølgelig skal du finne en bikini som har farger og mønster som du liker, men det hjelper deg ikke mye hvis den er helt feil til din kropp. Noen grunnleggende regler: trekantbikini får små pupper til å se større ut, underdeler med høyt liv gir lange bein, hotpants får bein til å se kortere ut, bikinioverdeler med spiler eller halterneck gir god støtte til store pupper. Og ikke glem - knæsje farger kan få deg til å se blek ut, men etter å ha fått en fin brunfarge ser en fargesterk bikini ekstra sexy ut!

Les også
Store rumper er in

Naturlig beach-hair
En hårstil går ikke til alle, men skal du tenke én stil denne sommeren, tenk naturlig! Du ser det i flere trender enn bare én: hippiestilen med naturlig, urørt hår, og på Californias beach-babes - nemlig saltvannslooken. Det er fantastisk å ha naturlig bølget hår etter en dag på stranda, selv om det føles tykt av salt og sjø. Er du ikke den helt store badenymfen, eller er du stuck i byen, så kan en saltvannsspray gjøre nytten. Tupert og overstæsja hår slår ikke ann i sommervarmen! PS- det er lov å bruke søt hårpynt til dersom du føler at naturlig er litt for naturlig. Hva med en blomst, eller et hårbånd? Mulighetene er mange.

Les også
Slik får du vakkert hår
Slik blir du kvitt fett hår

Oversized
Det er ikke noe nytt: oversized er rett og slett kult. Skal du gjøre en ivestering på veskefronten denne sesongen, vil du få mest trend for minst hvis du går for oversized! Enten det er en oversized clutch eller en oversized bag - go for it! Du får plass til alt du trenger, og går du for en av de store veskene kan du bruke den på stranda. En stor, fargerik tøyveske med plass til alle strandnødvendigheter er absolutt verdt pengene. Til andre anledninger slår aldri en clutch feil, og nå trenger ikke clutchen være liten lenger (altså får du faktisk plass til mobil, nøkler OG lommebok - og mer til!).

Les også
Brillefint luksusproblem

Sommerlig
Så er det jo selvfølgelig ett ord som gjelder alt: sommerlig. Tenk varme, tenk sol! Tenk minishorts, enkle singlets, søte sommerkjoler og tøffe vesker, yndige sandaler og freshe flip-flops. På tide å legge vekk alt som minner om vinter og kulde! Noen generelle stikkord for sommer er: etnisk (tenk Afrika!), blomsterlig (tenk bestemor!), kortkort (tenk minishorts, -skjørt, -kjoler) behagelige og lette stoffer (tenk bomull, lin osv)... You name it! Få inspirasjon, sjekk favorittstjernene dine og se hva de går med, ta deg en tur ut i byen og bruk øynene. Mote handler om å prøve ut nye ting! Du hadde kanskje aldri trodd at du så bra ut i shorts, men den dagen du prøvde et par satt de perfekt og ga deg de beina! Så ikke vær redd for å prøve; skulle du feile, så vet du det, men da har du hvertfall prøvd det. Og dersom det skulle funke har du oppdaget noe helt nytt! Hva venter du på?

...og til sist...
Er det noe du absolutt ikke vil bli sett i, er det sannsynligvis stringjeans. Hva skaperne bak jeansen tenkte, er vi ikke sikre på, selv om idéen om å slippe rørleggersprekk er forståelig. Det vi derimot ikke forstår er hvordan noen kan ha lyst til å bli sett levende i et par av disse på gaten... Kanskje stringjeansen er trendy neste sesong? Nåja, vi håper ikke det.

Les også
Ville du gått sånn?