(SIDE2): Han designer sexy plagg for glamorøse kvinner, og det var stor spenning knyttet til hva den italienske designeren hadde kommet opp med for å markere sine 40 år i bransjen.

Under moteuken i Milano skulle Roberto Cavallis vår- og sommerkolleksjon for 2011 endelig bli avslørt, og mannen som er kjent for sine tekstilmønster, og da spesielt dyreprint, skuffet ikke.

Se bilder fra kolleksjonen i bildekarusellen nederst i artikkelen!

Kongen av print
Det er ikke så rart at Cavalli nettopp er kjent for sine spesielle, og kunstneriske mønster. Han fokuserte nemlig sine kunststudier i Italia på tekstilprint, og hans blomstertrykk på strikk fikk stor oppmerksomhet på denne tiden. På 70-tallet tok designeren også patent på en revolusjonerende trykkmetode for lær. Cavalli åpnet sin første butikk i St. Tropez i 1972, og i dag designer han herreklær, dameklær og accessoirer, klokker, parfymer, undertøy og badetøy.

Sexy og glamorøs
I Milano hadde flere celebriteter tatt turen til cavallis motevisning. Kjendiser verden over svermer som kjent rundt Cavalli, og spesielt Hollywoods glamorøse kvinner ser ut til å trofast følge den talentfulle designeren.

I Milano var både den tyske modellen, og programlederen, Heidi Klum, countryartisten Taylor Swift og skuespiller og moteikon, Rachel Bilson, til stede – for å nevne noen.

Taylor Swift hadde for anledningen byttet ut sin glamorøse stil med et mer sexy uttrykk. I en viktoriansk-inspirert bluse, sort foldeskjørt, nettingstrømpebukse og knehøye støvletter med knyting var den vakre artisten nesten ikke til å kjenne igjen.

Heidi Klum ankom derimot festen i et litt mer rocka antrekk, men så tilsvarende fantastisk ut. I en kort skinnjakke, bluse med dyreprint og svarte, løse, bukser er det liten tvil om at firebarnsmammaen vet hvordan hun skal kle seg.

Rachel Bilson på sin side kom i en lekker, lårkort kjole, sort dressjakke og chunky støvletter. Hun bar på en diger, maskulin veske som var med på å understreke den stramme stilen.

Leona Lewis kom i sort fra topp til tå, men hadde neonfargede negler og knallrosa leppestift – en morsom kontrast til den ellers så dystre stilen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

På første rad så man også Vogue-redaktør Anna Wintour. Hun stilte som alltid like trendy og fulgte modellene kritisk i sine mørke solbriller. Som vanlig var en rekke andre etablerte motekritikere også på plass.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Sexy hippie
Som vanlig var det både et rått og sexy catwalkshow publikum fikk oppleve. Cavalli er ikke akkurat kjent for å helle mot det minimalistiske, og plaggene var som vanlig mektige og man får et inntrykk av at det er noe sensuelt over kolleksjonen. Det er ikke på grunn av at det er mye hud som vises.

Selv om de karakteristiske dyreprintene ikke var så fremtredende i denne kolleksjonen, var bruken av krokodille og pytonskinn stort. Paljetter, perler og krystaller gikk igjen på flere av plaggene, og lange, tynne rysjer var en gjenganger i kolleksjonen. Man føler at bohem- og hippietiden har inspirert Cavalli nok en gang, samt at man kan ane både italienske og karibiske undertoner i kolleksjonen.

I motesetning til årets høst- og vinterkolleksjon , var denne kolleksjonen mer typisk for Cavalli. Det mange vil benevne som et litt harry uttrykk, gjør seg gjeldende i snitt, syteknikker og detaljer.

SE BILDER FRA KOLLEKSJONEN HER:

3765