Gå til sidens hovedinnhold

Side2-jentenes favoritter

Vi har sjekket ut høstmoten!

(SIDE2): Denne uken har det vært presseuke i Oslo. PR-byråene har åpnet dørene for presse, bloggere og moteinteresserte, og vist oss hva høsten har å by på.

Akkurat som høsten i fjor, så må de sterke fargene vike for mørkere og mer høstkorrekte nyanser.

Brente toner
Dette ser vi kanskje enda mer tydelig denne høsten, enn i fjor. Det går mye i rustaktige eller brente toner, som sennepsgul, burgunder, møregrønn og brunt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

En farge du bør merke deg for neste høst er burgunderrød. Denne fargen florerer det av, og blir nesten ikke til å slippe unna. Det anbefales at man styler antrekket i burgunderrødt fra topp til tå, for å få den perfekte looken.

- Burgunderrød kommer det utrolig mye av til høsten. Men ikke bare burgunderrød, også vinrød og andre variasjoner av den mørke røde fargen. Vi ser fargen på alt fra sko, til bukser til vester, sier Emma Hedman fra This Is PR til Side2.

I tillegg til mye burgunder, er det også mye skinn. Dette har vi sett flere sesonger nå, så om du har kapret deg noen skinnplagg, så er dette noe du burde holde fast på.

- Det blir mye skinn, men til høsten blir skinn å se på mer enn bare skinnbukser og skinnjakker. Skinnshortsen har allerede kommet inn i motebildet i noen grad, og til høsten blir den enda større. Det er også mye skinndetaljer. For eksempel på krager, og i paneler på jakker og bukser. Et annet stoff som kommer er pleather, som er kan se ut som lær, men som har en mer skinnende overflate, sier Hedman.

Army og Velour
Army-stilen med sitt renlinjede snitt, løse uniformsaktige bukser, herreinspirerte kåper og mosegrønne paletter blir det også mye av.

Da Gucci viste fram sin høstkolleksjon bugnet det av romantisk og dramatisk velour, chiffon og dype grønne og røde toner, samt sort. Gjennom flere sesonger nå har velour vært til stede i motebildet i noen grad, men det har ikke slått helt igjennom hos mannen i gata. Men med mengden av velour som kommer til høsten, vil vi tro at det blir nærmest uunngåelig å unngå stoffet.

- En stil jeg har merket meg er den romantiske brokade stilen, som man kan se i for eksempel filmen «Shakespeare in Love». For denne stilen er det blonder, tweed, transparente topper og fuskepels som gjelder. Antrekket skal se litt herskapelig ut, sier Annette Sandstå fra Polhem PR.

Sandstå kan også fortelle at de mønstrede buksene, som også sett hos store motehus som Pucci og Prada, skal være med videre til neste sesong.

- De skal ikke være like pysj-aktige som de vi har sett for sommersesongen. De skal likevel være løse, men snittet er litt annerledes. Noen har helt rette ben, andre smalner inn nederst, og andre går ut i 70-talls stil. Printet skal helst være stort, og det går i mye dyreprint og det mer grafiske printet, sier hun.

Følg Side2 Catwalk på Facebook her!

Her er Annettes trendoppsummering:
- Glatt og skinnende stoff
- Mye skinn
- Store mønstre og print
- Dress for kvinner, helst i en feminin variant
- Brokade
- Velour
- Formløse herrreinspirerte kåper
- Løse bukser
- Spesielle detaljer, for eksempel en skjev glidelås eller krystallknapper
- Høye halser

Se våre favoritter fra høstkolleksjonene her:

5071

Kommentarer til denne saken