Gå til sidens hovedinnhold

Sko deg med gummi

Med dagens utvalg av gummistøvler kan du både holde deg tørr og være moteriktig.

(BIIPMAG): Snøen begynner å smelte og bakken dekkes av sørpe og slafs. Hvordan holde seg tørr på føttene og samtidig se moteriktig ut? Med dagens utvalg av gummistøvler er det ingen problem.

Trendy med naturgummi
Cherrox-støvler var kanskje ikke det det mest trendy du gikk med i barndommen, men de holdt deg varm og tørr uansett hvor mye du lekte og herjet i barnehagen. Nå er slagstøvlene tilbake i nye former og fasonger, men fellesnevneren er rå- eller naturgummi. Gummistøvler er ikke lenger bare støvler. De mest populære er gjerne håndlaget og sitter godt på foten som en hvilken som helst annen støvlett.

Slagstøvler er nemlig ikke lenger kun forbeholdt turer i skogen, festivallivet eller regnfylte dager.

Romslig dansk design
Danske Ilse Jacobsen er mest kjent for sine regnjakker og gummistøvler. I de siste årene har de høye støvlene med for og snøring, i et fargeutvalg som burde dekke de fleste behov, vært sett på både små og store ben i Skandinavia. Støvlene er romslige, kan justeres i leggen og passer dermed til alle typer legger - med eller uten bukse. Foret inni sørger for at du ikke fryser og gummien holder seg fin i alle slags type vær og forhold.

Populære Hunter
Supermodell, stilikon og trendsetter Kate Moss dukket opp på Glastonbury-festivalen med Hunter-støvler allerede i 2005 og grunnla den hippe festivalstilen med olashorts, løs t-skjorte og Hunter-støvler. Støvlene stammer opprinnelig fra Skottland og ble laget for å takle det skotske terrenget og uforutsigbare været. De siste årene har Hunter vært spottet på kjendiser som Lily Cole, Katie Melua, Peaches Geldof, Lily Allen, James Blunt og flere på festivaler rundt om i verden. Til og med selve dronningen av Storbritannia har trasket rundt i disse populære støvlene.

Les mer mote:
Sesongens mest behagelige trend
Stjel Alexa Chungs stil
Londons beste shopping

I Norge holder Hunter-støvlene på å bli like populære som Uggs og er kanskje den mest fornuftige og behagelige trenden hittil. Støvlene er like praktiske om vinteren som om sommeren da det er mulig å kjøpe fleecesokker i ulike farger når kulden kommer krypende. Det beste av alt er at Hunter-støvlene passer til alt fra jeans til tights til tunikakjoler. Kombinér gjerne støvlene med et par knestrømper under for en ekstra fjong detalj på antrekket, og plask i vei.

Vedlikehold av gummi
Gummistøvler handler ikke bare om å se moteriktig ut, de skal holde oss tørre uansett vær. Dagens støvler som er laget av naturgummi sørger både for komfort og langvarig kvalitet. Naturgummi må også behandles som annet fottøy. De tåler ikke altfor mye UV eller varme og anbefales derfor å holdes unna gulv med varmekabler. Rågummi tørker ut etterhvert så for å vedlikeholde dem bør de smøres inn med fett eller annen behandling. Tilhørende svamper eller spray finnes til de fleste forskjellige støvlene og kan anskaffes på nett eller hos din nærmeste forhandler.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Kommentarer til denne saken