(SIDE2): Selv om moteindustrien er veldig klar for vår, så er realiteten en ganske annen.

Her i kalde Norge er det fortsatt vinter, og flere steder er det snø. Og selv om man har aldri så lyst, så er det ennå for kaldt til å kle seg i vårklær.

- Selv om det er for tidlig å hente inn plagg som sommerkjoler og shorts, så kan du hente inspirasjon fra vårtrendene, og hente inn flere av elementene. Det kan være vanskelig å se det store bildet for hva som gjelder denne sesongen, derfor kan det være fint å teste ut noen elementer fra de forskjellige trendene - før du tar dem i bruk for fullt, sier Jon Lundemoen til Side2 Catwalk.

Jon er frilans stylist og makeupartist, og arbeider frilans for både magasiner, TV, privatpersoner og kjendiser. I tillegg er han blogger.

Farger
Spesielt enkelt er det kanskje å trekke inn farger i vinterantrekket. Sterke farger er minst like populært denne sesongen, som det var den forrige.

Neonfarger, elementærfarger, og fuksia er alle populære farger.

- Du kan for eksempel kjøpe en strikkegenser i en sterk farge. Det vil sprite opp vinterantrekket, og om du velge en pologenser - som ligger helt opptil ansiktet, vil det også gi ansiktet ditt mer glød. Du kan også velge tynn strikk, eller en som er ribbestrikket og minner om netting, sier han.

Når det kommer til styling av fargesterke gensere, blir det ekstra kult om du bruker en hvit skjorte under.

Netting har vi sett på flere av de store catwalkene, og moteikonet Kate Moss har vært fan av å bruke netting en stund. En søt strikkegenser, med strikk inspirert av netting, er altså et godt valg.

- Fargede bukser går også fint an å bruke nå.

Se hva Jon plukket ut her, og bli inspirert:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4823

Pasteller
Spesielt fine er kanskje de litt mer «skitne» pastellene, som fuksia, mørkegrønn, og så videre. Da blir ikke utrykket «så sommerlig».

- Et annet enkelt grep er å satse på tilbehør. Hårbånd er noe som har gått igjen hos motehusene. Du kan velge klassiske, noen i farger, eller gå for en safari-inspirert look med dyreprint eller fjær. Du kan også sprite opp et enkelt antrekk med armebånd og vesker i sterke farger. Det er spesielt stilig med armebånd i plast. Gjerne neonfarget, sier Jon.

Reptilmønsteret er også med videre denne sesongen, og om du ikke kjøpte noe i fjor, burde du absolutt gå for slangeskinnsmønsteret på alt fra topper til vesker nå.

Reptilmønsteret skal gjerne være farger, og Jon plukket ut noen lekre vesker i farger slangeskinnsmønster, som definitivt vil sprite opp et kjedelig og grått vinterantrekk.

Hverdagskjole
En ladylike hverdagskjole, inspirert av 40- og 50-tallet kan du bruke sammen med tykke strømpebukser, og en god cardigan over.

- Tenk gjerne lag-på-lag. Da kan du enkelt få brukt de plaggene du ønsker å bruke. For eksempel kan du bruke en boblejakke, eller en annen vinterjakke, sammen med fargede jeans og deilig varm strikk.

Skinnjakkene blir nye denne sesongen. Nå har de gjerne fargede detaljer - eller de er fargede. Enten i vanlige farger eller metallisk.

På catwalken har vi også sett mange bikerjakker i lyse farger og pasteller.

- Disse skinnjakkene i gull og rødt fra Alexander Signature er stilige, og du kan bruke dem under den vanlige jakken din. Den passer også godt til innebruk også, sier han.

Det samme gjelder for kimonojakken, eller andre jakker i blankt stoff. Den kan lett brukes under andre plagg.