(SIDE2): Å matche klær er en kunst. Overmatching kan lett bli for mye, men med riktig matching kan stilen din få en skikkelig oppsving.

Hvordan lære seg riktig matching? Side2 gir deg litt hjelp på veien med denne store trendguiden.

Skill deg ut med detaljer eller tilbehør
Dette er ingen guide til full matching i Gucci eller Chanel fra topp til tå - det er nemlig Side2 sterkt motstander av. Matching handler tvert om å finne noen detaljer eller accessoirer som skiller seg helt ut, men som likevel gir antrekket ditt en viss harmoni.

Matching handler først og fremst om å bruke kontraster. Med andre ord, kombiner gjerne romantiske plagg til en rocka stil, og bruk sterke farger på tilbehøret til en sorthvitt antrekk. Lenger ned kan du se kule kombinasjoner som definitivt kan bli en vinner.

Et rocka/slitt skjerf i halsen til en søt bluse
Bomullsskjerf har fått et oppsving det siste året. Unge moteløver har gått til anskaffelse av skjerf i alle regnbuens farger, og bytter på fra dag til dag. Disse skjerfene gjør seg utmerket også til en søt bluse.

En knytesløyfe til en slitt skjorte
Skjorter gir ofte en herrefølelse, men med et silkebånd knyttet i halsen gir du stilen din et feminint preg.

Nagle- eller skinnbelte til en søt kjole
Kjoler er i vinden som aldri før, enten du velger en sid eller kort. Vil du gi kjolen din en ekstra trendy look, skal de hive på et naglebelte eller skinnbelte i livet - enten hengende løst på hofta eller stramt der du er smalest. Gjør akkurat det samme til vinterkåpen din, og vips får du en mer trendy stil.

Converse, sneakers eller boots til kjoler
Du trenger ikke pumps eller ballerinasko til penkjolen. Ta på et par litt mer rocka eller sporty sko, og stilen får en helt annen look.

Perleøredobber til en rutete canvas-skjorte
Perleøredobbene er blitt brukt år etter år, og går aldri av mote. Perler gjør seg spesielt godt til en kul skjorte.

Pelsjakke til boots
Pels gir feminine assosiasjoner, og er mest brukt av kvinner. Du kan lett få stempelet «vestkantfrue» i pels, men med et par kule boots, forstår man med en gang at dette handler om en moteløve av dimensjoner.

Sorte negler til et klassisk antrekk
Sort negler kom som en storm inn i motebildet i fjor, og nå har flere moteentusiaster latt seg rive med. Sist ute er kronprinsesse Mette-Marit, som nylig stilte i sorte tånegler på et oppdrag. Dette liker vi, Mette-Marit!

Heklet/Helsetrøye til en sort blazer
En miks av rocka og klassisk er utrolig kult. Kate Moss stilte nylig i en slitt helsetrøye under en sorte blazer - og satt dermed standarden for det nye partyantrekket.

Vintageveske til en nytt antrekk
Er du ikke så glad i å gå i klær andre har brukt før deg, kan du i hvert fall gjøre antrekket ditt litt vintageaktiv med en brukt veske. Løp til Fretex eller UFF, og du vil garantert finne en kul gammel veske.

Trange jeans til en stor t-skjorte
Det er kult å putte en herre t-skjorte, eller en stor 80-talls t-skjorte med mønster ned i en trang bukse med høyt liv.

Rosa til rødt
Det kan godt være små detaljer. For eksempel kan du bruke knallrød neglelakk til en rosa genser, eller en liten rosa veske til en rød kjole.

Skinnjakka til alt
Skinnjakka kan brukes til alt. Det er perfekt hvis man skal pynte ned et antrekk. Går du i en søt kjole for eksempel, demper skinnjakka antrekket, og er perfekt på fest som ikke er veldig pyntet.

Skinnbukse til pumps og en søt topp
Angelina er blant de vågale som denne sesongen har kastet seg på trenden med skinnbukser, men hun gjør det uten å se ut som en mc-berte. Angelina matcher skinnbuksen til en søt topp med en rose på, og til høye pumps. En lekker kombinasjon.

Gummistøvler til byantrekket
Hvem mener gummistøvler bare er til bruk ved sjøen eller på landet? Gummistøvler gjør seg utmerket til en søt kjole. Ilse Jacobsen-støvlene er blant de mest populære, men det finner også mange langt billigere alternativer. H&M selger nå støvler med høye hæler - perfekt til bymoten.

Bland nagler og perler
Ikke kle deg i perler fra topp til tå, ulike materialer er kult. Blant gjerne perlekjede til et naglebelte, slik som Sarah Jessica Parker.

Strikket lue til kjole
De deilige strikket luene er aktuelle nå når kulden setter inn - og kan praktisk talt brukes til alt.

Grove belter til strikkejakken
En søt strikkejakke, gjerne vintage, blir kul med et skinn- eller naglebelte i livet.

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!