Gå til sidens hovedinnhold

Slik styler du trendplaggene til hverdags og fest

Sjekk hvilke fire plagg du bør satse på – kan brukes på utallige måter.

(SIDE2): I starten av en ny sesong kan det være lurt å gå for noen «trend»-plagg som er anvendelige, istedenfor å kaste seg over alt mulig.

Om du legger litt tanke bak det du velger får du brukt plagget flere ganger, på flere forskjellige måter. Dette er både mer miljøvennlig, og ikke minst økonomisk.

For denne saken har vi fått hjelp av kreativ leder og designer hos Vivikes, Anne Gro Fjeldheim, som det siste året har arbeidet med å gi merkevaren en ny, og trendy look.

Men plaggene skal fortsatt være klassiske og anvendelige – midt i blinken for lettbrukelig høstmote.

De fire trendplaggene som er plukket ut er skinnskjørtet, den rutete skjorta, den løse, vide buksa, og en oversized jakke.

Dette er nok plagg som du, om du følger litt med, allerede har fått med deg er i motebildet.

Både jakke og buksa kan i høst gjerne være mønstrede, som vist her, enten det er i blomstermønster, dyreprint eller annet spennende mønster.

Skinnskjørtet som er plukket ut er i et feminint snitt.

– Blyantformen er helt riktig. Vi ser at vi beveger oss veldig mot de feminine silhuettene, og dette skjørtet fremhever de kvinnelige formene på en god måte. Siden lengden går ned til knærne er det også et passende antrekk også til arbeid, og for voksne kvinner, sier Fjeldheim.

Slik tar du skinnskjørtet fra dag til kveld:

Til hverdags kan du gå for en kul, men avslappet look ved å bruke skjørtet sammen med en avslappet t-skjorte, bombejakke og lave boots. Om du synes at blyantskjørtet føles litt for hemmende til dagtid, kan det også være kult å velge et skaterskjørt i skinn. Om du synes det er kaldt går det helt fint å bruke en mørk strømpebukse under.

Skjørtet tar du fra dag til fest ved å bytte ut T-skjorten med en stilig topp, eller en elegant og oppkneppet chiffonbluse. Over skuldrene kan du ha en penere jakke, for eksempel en blazer eller en fuskepelsjakke som vist her.

Slik tar du rutaskjorta fra dag til kveld:

Den rutete skjorta kan til hverdags brukes sammen med en boyfriend jeans – som er veldig i vinden om dagen. For en litt mer rocka stil kan du bruke den sammen med svarte, smale jeans eller en skinntights. Dette vil gi en mer grungy look.

Til fest kan du knytte opp skjorta, gjerne slik at du viser litt mage, og bruke den sammen med et stilig skjørt. Her er det brukt et skjørt i brokade med smalt snitt. Å mikse mønstre og teksturer skaper et mer spennende uttrykk. Er du vågal nok kan du for eksempel bruke ruter sammen med dyreprint.

Oversized kåpe fra dag til kveld:

En kåpe er jo til bruk både til dag og kveld. Det eneste er at på kvelden kan det være fint å belte den inn i livet, slik at man får fram litt av sin egen kroppsfasong.

Her er kåpen stylet med en avslappet T-skjorte og svarte skinnyjeans for dag, og med en glitrende kjole og et leopardbelte til kveld.

Slik tar du den mønstrede buksa fra dag til kveld:

En løs, vid bukse er veldig behagelig, og ikke minst riktig i forhold til motebildet denne høsten. Den kan gjerne være mønstret, men også helt enkelt.

For hverdagsantrekket er denne buksa stylet med en løstsittende, ensfarget T-skjorte og en lang skjorte. Dette med oversized over oversized ble vist gjentatte ganger på catwalken da høstens mote ble vist, og her er det altså ikke noe som klemmer.

For fest kan du gå for et matchende sett. Nå er dette helt lov. Style det matchende settet med et kult smykke og høyhælte sko.

Kommentarer til denne saken