Gå til sidens hovedinnhold

Sniktitt på årets julemote

Sjekk ut sesongens fest- og julenyheter. Hva velger du?

(SIDE2): Årets fest-og julenyheter fra Cubus ble presentert torsdag på House of Communication.

Stylist og ansvarlig for produkt PR hos Cubus, Merete Petterson, forteller at de har festantrekk som alle kan like. Både både den konservative, den rocka og fashionistaen.

70-tallet
- Fargespekteret er metallisk, sort og kremhvitt. Men du finner også innslag av rødt og klar blå, sier Petterson til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Den blå kjolen er veldig 70-talls inspirert, med plisséene. Den kan man bruke både med og uten stropper. Jeg synes kjolen gjør seg godt med et metallisk belte. En liten veske i matchende gull passer perfekt til antrekket.

Disco og paljetter
Det andre antrekket er også inspirert av 70-tallet.

-Toppen har et stekt discopreg over seg. Skjørtet kan man bruke til alt - det er faktisk dette skjørtet jeg har på meg i dag. Underskjørtet er festet i skjørtet, så du kan bruke det selv om det begynner å bli kaldt. Bruker du en hvit singlet til, så blir antrekket mer hverdagslig, sier hun.

I tillegg til 70-tallet har Cubus også hentet inn inspirasjon fra 50- og 60-tallet.

Twiggy
- Den røde kjolen har vi kalt Twiggy. Volangene og kraven gjør denne kjolen veldig søt. Men den er også fint med et belte, hvis du ønsker å gjøre kjolen mer rocka.

Det finnes også kjoler i masse deilig tyll, som du kan svinge deg rundt i på ball - eller på byen.

- Den lille sorte må vi jo alltid ha med. Denne har en markert glidelås, noe som gjør den mer detaljrik, sier Petterson.

Trenger ikke bruke kjole
For de mer rocka, som ikke ønsker å bruke verken skjørt eller kjole, anbefaler stylisten å gå for en dressbukse, sammen med en oversized t-skjorte og en kort, sort blazer over.

- Det er også kjempestilig å bruke disse blå buksene med høyt liv, sammen med en sølvfarget singlett og blazer, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4598

Plaggene enten er, eller kommer snart i butikkene.

I tillegg til festantrekkene fikk vi også se mer hverdaglisge nyheter.

- Dette er skikkelige koseplagg, som du kan sitte foran peisen og kose deg i, men samtidig klær som kan pyntes opp. Da blir det både behagelig og koselig på en gang. Snømønsteret går igjen på mange av plaggene. I tillegg har vi fått inn gensere og cardigans i ekte merinoull.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4599

Pynt deg helt innerst også
Blant nyhetene var undertøy med nytt og sexy design. I tillegg har de undertøy som både løfter og holder inn.

- Når man skal pynte seg i julen, så må man selvfølgelig pynte seg helt innerst også. Noe annet skulle bare mangle, med så flotte kjoler, sier Merete Petterson til Side2.

Det nye undertøyet preges av fløyel, sort, blonder og glitter. I tillegg finnes både lys og mørk lilla.

- Jeg synes at undertøy kan bruker som et plagg i seg selv. En bustiere kan du bruke alene, sammen med en blazer. Man trenger ikke være redd for å vise frem undertøyet, sier hun.

Klavesmykket
Tilbehøret domineres av gull og sort, med innslag av sølv.

- Klavesmykket blir stort. Det er superkult til for eksmepel en hvit t-skjorte og jeans.

Armebåndene er store, og er et statement i seg selv.

4600

Kommentarer til denne saken