(SIDE2): Alexa Chung (26) blir betegnet som ett av nåtidens største moteikoner, og Side2 simpelthen elsker hennes funky stil.

Den vakre jenta frekventerer ofte høyt oppe på «Best kledd»-listene, og i 2009 fikk hun den gjeveste prisen av de alle - da hun kom på førsteplass i motemagasinet Vogues stilkåring. Hun blir omtalt som «it»-jenta, og til og med luksusprodusenten Mulberry laget en «Alexa-vesken», som er inspirert av Chung.

Se bildekarusell med Alexa Chung nederst i saken!

Modell og TV-vert
Den engelske programlederen, modellen, designeren og DJ-en lever et travelt liv, men det har ikke alltid vært slik.

Chung vokste opp i Hampshire i England, med sin engelske mor og kinesisk-engelsk far. Hun ble oppdaget som 16-åring, og jobbet mye som modell i tiden etter det.

Etter et avbrekk fra modellverdenen har hun den siste tiden igjen stilt opp for store merkenavn. Hennes siste jobb er for Pepe Jeans hvor hun fronter deres vår- og sommerkampanje.

Chung har også en fortid innen TV. Foruten å ha ledet flere forskjellige TV-jobber i Storbritannia, hadde hun et eget TV-show på amerikanske MTV. «MTV's It's On with Alexa Chung» ble derimot tatt av plakaten 17.desember, 2009.

Skribent
Den multitalentfulle 26-åringen er også en dyktig skribent. I 2007 til 2008 hadde hun en månedlig spalte for det britiske kvinnemagasinet «Company». Hun har også skrevet for den engelske avisen «The Independent», og i 2009 ble hun gjort til bidragsgivende redaktør for Britiske «Vogue».

I februar dokumenterte Chung sine daglige mote- og stilvalg via Vogue.com, samtidig som hun var på forsiden av den britiske utgaven av magasinets marsutgave.

Les også:
Stjel stilen: Taylor Momsen
Stjel stilen: Leigh Lezark
Stjel stilen: Georgia Jagger

Designer
Som om ikke dette var nok, så er Chung også designer. Hun har slått seg sammen med det amerikanske vintagemerket Madewell, som har latt henne få utfolde sin kreativitet. Hun presenterte i februar i år sin første kolleksjon, som er en høstkolleksjon (2010), med vennene Tennessee Thomas DJed, Daisy Lowe, Poppy Delevigne og Pixie Geldolf som modeller.

Det er musikk fra 60-tallet samt dette tiåret som har vært inspiraskilder til hennes debutkolleksjon - og hun har laget klær som hun selv ville gå i, eller rettere sagt går i.

SE CHUNG SNAKKE OM KOLLEKSJONEN HER:(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Slik får du stilen
Chungs stil er en blanding av romantikk, vintage og bohem. Hun stiller nesten alltid i korte kjoler eller skjørt på den røde løperen. Stilen er feminin, og hun understreker dette ved å ofte definere livvidden.

«It»-jenta kler seg både i sterke farger, og duse toner som pudder og beige. Hennes favorittdesigner er engelske Philip Lim, og hun er ofte å se med hans kreasjoner på den røde løperen.

Tidligere denne uken vakte Chung oppsikt da hun ankom The Metropolitan Veldedighetsgalla i New York iført et westerninspirert antrekk, signert favorittdesigneren. Omringet av vakre kjoler og ekte Hollywood-gladmour, stilte den tøffe 26-åringen opp i en selebukse, hvit skjorte og cape - og du kan trygt si at hun skilte seg ut i mengden.

Les hele saken her:Se, hun lyser!

Sko og vesker
Som en kontrast til de feminine kjolene, kler ofte Chung seg i røffe ankelboots. Ballerinasko er også en av hennes favoritter, og hun velger ofte skotøyet sitt i ett blankt materiale.

Når det kommer til vesker sverger Chung til Chanel. Hun er spesielt glad i sin sorrte Chanel-veske, men velger også til stadighet en liten clutch når hun stiller på den røde løperen.

Hår og sminke
Hår og sminke holder Chung avslappet og naturlig. Med håret enten løst, eller satt opp i en knute, fremstår hun som akkurat passe laidback. Hun er uten unntak diskret sminket, men kan av og til stille opp i en knallrød leppestift.

HTML EMBED

SE FLERE BILDER AV ALEXA CHUNG HER:

3249