(SIDE2): Bohemdronningen, Helena Christensen (41), har en avslappet stil, uansett om hun befinner seg på den røde løperen, eller på sykkelen sin. Men så har jo eksmodellen god trening i å se bra ut.

Se flere bilder av Helena Christensen nederst i saken!

Sexy video
Den danske modellen har hatt mange prestisjetunge jobber opp gjennom sin karriere. Hun har blant annet vært en del av de berømte englene til Victoria`s Secret, og hun ble verdenskjent da hun tok av seg bikinioverdelen i Chris Isaak`s musikkvideo «Wicked Game» - en video som for øvrig er kåret til en av de mest sexy noensinne.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Toppmodell
Christensen startet sin internasjonale modellkarriere etter at hun som 19 åring representerte Danmark i Miss Universe kåringen. Hun dro til Paris for å prøve å lykken som modell, og raskt fikk hun prestisjetunge oppdag.

Hun var å se på mange magasinforsider i 1990-årene, og hun landet mange tunge reklamekampanjer. Blant annet var hun sminkemerket Revlons ansikt utad.

Christensen er en av få kvinner som blir betegnet som en av de virkelige toppmodellene. Sammen med blant andre Linda Evangelista, Christy Turlington, Naomi Campbell, Paulina Porizkova og Cindy Crawford oppsto det en ny rase supermodeller - som var mer enn bare et vakkert ansikt og en prefekt kropp.

Men det er lenge siden skjønnheten hadde sin storhetstid. Hun la egentlig opp sin modellkarriere for flere år siden, men det ble kjent tidligere denne måneden, at hun gjør et aldri så lite comeback ved å stille naken i en reklamekampanje for sporstøyprodusenten Reebok.

Les hele saken her: Naken Helena (41) gjør comeback

Fotografiutstillinger
Men Christensen kan ikke bare stå foran kamera - hun er også en talentfull fotograf og har stilt ut flere av sine fotografier på ulike gallerier.

Hun har også fått sitt fotografiarbeid publisert i motemagasiner som «Marie Claire» og «Elle», og hennes arbeid viser tydelig at hun har både lidenskap og teft for fotokunseten..

Selger gamle ting
Foruten å fotografere, har eks-modellen en egen antikkforretning i New York. Det er liten tvil om at Christensen har fått interessen, og sikkert også teften, med å drive med den slags av sin mor, som har en egen vintagebutikk i Christianshavn.

Christensen er lidenskapelig opptatt av gjenbruk, og den tidligere modellen var initiativtakeren til pop up-butikksonseptet, Coca-Cola Vintage Collection.

Designer
Det amerikanske magasinet «Nylon», fokuserer på pop, kultur og mote, og Christensen var med å grunnlegge det nå så populære magasinet. Sammen med den amerikanske entreprenøren Michael Neuman, var hun selskapets kreative direktør, men hun er nå ikke lenger innvolvert i magasinet.

Som om ikke dette var nok, har Christensen også en egen kleskolleksjon sammen med sin kamerat Leif Siegersen. Merket heter «Christensen & Siegersen», og de to hadde tidligere en butikk i New York sammen.

Cougar
Det er på Manhatten Christensen har valgt å slå seg ned, og hun bor her sammen med sin sønn Mingus Lucien Reedus (11) - som hun for øvrig har med skuespiller Norman Reedus. Christensen har leiligheter i både København og Monaco, foruten New York.

Det skal ikke være kjent at hun dater noen for tiden, men Christensen kan sies å være en ekte cougar. Hun har datet flere yngre menn, deriblant frontfiguren i indiebandet «Interpol, Paul Banks (32), og den engelske skuespilleren Jack Huston (27).

Les også:
Stjel stilen: Whitney Port
Stjel stilen: Kate Bosworth
Stjel stilen: Alexa Chung
Stjel stilen: Taylor Momsen

Sexy bohem
Christensens stil kan beskrives som avslappet bohemsk, med innslag av sexy snitt og teksturer. Til hverdags ser man henne ofte i løse klær, og lave sko, noe som passer perfekt til hennes favoritt-fremkomstmiddel - nemlig sykkelen.

På den røde løperen er eksmodellen noe mer glamorøs, og korte kjoler er en av hennes favorittplagg ved festlige anledninger. Kjolene hun da velger er ofte av svært sexy karakter - men hennes bohemstil skinner likevel igjennom og gjør looken svært smakfull.

HTML EMBED

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sko og vokser
Christensen kler seg i lave sko, gjerne ballerina eller sandaler. Når hun entrer den røde løperen velger hun derimot sko med litt høyde.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Som den bohemdronningen hun er, ser man ofte Christensen med store vesker. En av hennes favoritter er en marineblå veske fra den amerikanske designeren Marc Jacobs.

Til fest er clutchen hennes favoritt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hår og sminke
Den vakre 41-åringen har et fantastisk hår. Det er tykt og skinnende, samtidig som fargen kler den vakre brunetten svært godt. Hennes signaturklipp, skulderlangt hår med pannelugg, kler henne så godt, at hun ikke har endret nevneverdig på den de siste årene.

Sotede øyne, og blanke lepper og litt solpudder for glød er hva Christensen trives best i og man ser henne sjelden i en annen look

(se bildekarusellen under bildet)

SE FLERE BILDER AV CHRISTENSEN HER:

3310