OSLO(SIDE2): Denne uken samlet motekjeden H&M presse og andre moteinteresserte til sitt showroom i Karl Johans gate i Oslo, for å avsløre hva kleskjeden vil by på av moteriktige antrekk kommende høst og vinter.

– Årets høst og vintermote har elegant søm og elementer fra tidlig åttitall. Det blir gjensyn med de myke volumene med tweed og slitematerialene fra den tiden sammen med den brunbeige fargeskalaen, forklarer pressesjef i H&M Norge, Vibeke Holann.

Se bilder av høstmoten nederst i saken!

Annie Hall
De utvalgte plaggene H&M har hengt opp rundt om i lokalet, viser hvilket mangfold vi har i vente neste sesong. Både fargemessig og stilmessig skiller plaggene seg fra hverandre. Silhuetten er smal, eller ledig med myke volumer.

– Inspirasjonen finner vi fra filmer som «Annie Hall» og «American Gigolo». Som motvekt til det figursydde og strikkede finner vi en sporty og futuristisk stil i sort med sterke aksenter, sier Holann.

Det er lett å se at «Annie Hall» har vært en stor inspirasjon til kolleksjonen. Den romantiske komedien fra 1977 er regissert av Woody Allen, og han spilte selv hovedrollen sammen med Diane Keaton.

Keatons distinkte stil, med store, maskuline blazere, bølgende bukser og lange skjorter ble en stil mange kvinner kopierte. Filmgarderoben inneholdt også et slips fra Ralph Laurent, og stilen ble referert til som «Annie Hall»-looken.

Plaggene Keaton bar i filmen var ganske lik skuespillerens personlige stil, og skal også vært en inspirasjon til looken hun hadde i filmen.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Strikkebukse
I showrommet henger det også mange strikkeplagg. Store strikkejakker til menn, i lekre farger, blir utvilsomt en stor hit på herresiden.

Men det er ikke bare på overkroppen strikkeplagget gjør seg. Blant H&Ms utvalg finner vi en strikkebukse i bohemstil, og Side2 tror dette kan bli en av sesongens store trender.

– Nøkkelplagg for dame er å ha en blazer med vide bukser eller poncho i høstens favorittfarge beige. For herrene vil jeg anbefale en uniformsjakke eller frakk og selvsagt bestefarsskjorten, tipser Holann.

Side2 ser at kolleksjonen er både elegant, rocka og boheminspirert med fokus på store ytterjakker. At mangfoldet er så stort rent stilmessig er en stor fordel. Man skal ikke lenger kopiere trendene slavisk, og da er det en fordel at variasjonsmulighetene er mange.

Accessoirer
Foruten lekre plagg finner vi også en rekke accessoirer, og også her er mangfoldet stort.

– For å få et antrekk komplett må man ikke glemme accessoirene som belter og skulderveske gjerne i brunt. Hatten må med for å definere antrekket. Høye støvletter gjelder ennå for høsten vinteren 2010/11. For herrene skal det være grove støvler oppsiktsvekkende accessoirer som en hals eller et skjerf, sier Holann.

SE BILDER FRA HØST- OG VINTERKOLLEKSJONEN HER:

3245