(SIDE2): Stylist Jon Lundemoen er for tiden i Paris der han sammen med stylist Marianne Nesheim sjekker ut motemiljøet i den franske hovedstaden.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Blir inspirert
- Denne sommeren har jeg valgt å reise i hele juli måned for å hente inspirasjon, samt lage noen internasjonale saker til bloggen min, sier Jon til Side2.

Han sier han er imponert av franskmennene og deres forhold til mote, og mener vi nordmenn har mye å lære.

- Her i Paris finnes utallige store motehus, vintage-butikker og herlig gatemote. Franskmennene kan virkelig det å kle seg!

Jon forteller at det franske folk har en gjennomført elegant og klassisk stil. Han mener også det er viktig å komme seg ut å se de forskjellige motemiljøene rundt om i verden når man jobber som stylist.

- Det er så mange forskjellige stiler og dresskoder som er inspirerende. Jeg er heldig som kjenner Marianne. Hun arbeider som er stylist her i Paris og hun kjenner til de rette butikkene, cafeène og uteplassene hvor fashionistaene henger.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Misliker den grå joggebuksa
De to stylistene har klare meninger om hva nordmenn kan lære av de motebevisste franskmennene.

- Nordmenn kan til tider være svært sløve når det kommer til basis garderobe, mener moteprofilene.

- Grå joggebukser er behagelig, og greit til bruk inne i huset, men gå for all del ikke ut i offentlighet med dem! sier de to stylistene.

- Dessuten så vil de grå joggebuksene gjøre at du virker dobbelt så stor, hevder Jon.

De gir tips om at for eksempel en dressbukse er mye mer flatterende samtidig som man er elegant og trendy.

- Har man elegante klær kreves det mindre tid på sminke, litt mascara og en blush er nok til at man ser fresh ut uten å legge masse arbeid i styling, sier Marianne til Side2.

- Hver gang jeg drar til Norge blir jeg like sjokkert over hvordan folk oversminker seg og samtidig kommer vaggende i noe som ligner pysj!

Enkel, men klassisk
Videre mener de to stylistene at nordmenn bør bli flinkere til å tenke på helheten i stylingen sin samt bruke mer skjørt og kjoler.

- Franskmennene har en enkel stil, gjerne med mye skjorter og blazere som styles opp med ett vakkert skjerf. Skjørt og kjoler er mer brukt her enn hjemme, og elegante pumps og ballerinasko er et «must», forteller Marianne.

Jon og Marianne forteller at franske menn og kvinner har en garderobe med klassiske snitt og klær med basis-farger.

- Lag en basis garderobe bestående av delikate og behagelige stoffer i snitt som er komfortabelt, tipser stylistene.