[Teknofil.no]: Nå som det er sommer er det tid for å slikke litt sol i parker og på strender i det vidstrakte land.

Mange liker å høre på musikk eller å ha med seg smarttelefonen på utreisene, men batterikapasiteten er alltid en ting å uroe seg over – inntil nå.

Den New York-baserte designeren Andrew Schneider har skapt en bikini av solcellepaneler som er i stand til å drive en MP3-spiller eller smarttelefon.

Man kan med andre ord ligge og sole seg og lytte musikk i fred uten å tenke over at den bærbare enheten snart kan gå tom for strøm.

40 paneler

Solcelle-bikinien har 40 tynne og fleksible sammenknyttede solcellepaneler som genererer strøm til en USB-port hvor man kan plugge inn sin mobil eller mediespiller.

Overflaten på bikinien er dekket av 25,4 x 101,6 mm med fleksible solceller fra PowerFilm Solar. Fotonbombardement sender elektroner ned til en 5V DC-terminator og videre til USB-porten. Utgangseffekten skal være sammenliknbar med det man får fra USB-porten på en bærbar PC.

Man kan faktisk ta seg en svømmetur med bikinien ettersom den ikke tar vare på noe strøm, men det blir ikke anbefalt å bade mens man lader opp. Solcelle-bikinien må bli helt tørr etter en dukkert før lading kan begynne igjen, ellers vil den ikke fungere riktig.

Holder ølen kald

Schneider kom på ideen under et idémyldringsseminar på Interactive Telecommunications Program ved Universitetet i New York. Han tøyset med å lage en bikini som var i stand til å holde en øl kald på stranda, og jo mer han tenkte på ideen, desto mer sikker ble han på at han kunne få det til med solcellepaneler.

Dessverre viste det seg at prototypen ikke var i stand til å generere nok energi til å holde en øl kald, men Schneider fant ut at bikinien kunne holde en MP3-spiller gående. Etter noen justeringer er altså resultatet Solcelle-bikinien, som nå går ut for et begrenset salg.

Schneider har likevel ikke gitt opp ideen med å kjøle ned øl med strandklær, og utvikler per nåværende tidspunkt prototyper for det han kaller iDrink – solcelle-shorts for menn med nok overflateområde til å generere nok energi for å holde ølen kald.

Pris og tilgjengelighet

Solcelle-bikinien av Andrew Schneider er tilgjengelig i et begrenset opplag med skreddersydde ordre fra Solar Coterie.

Prisen vil variere i forhold til designet og Schneider har uttalt at man kan forvente priser mellom 500 og 1500 dollar eller mer. Det vil si 2800 til 8400 kroner eller mer. Billig skal det ikke være med soldrevent undertøy.

(Kilde: Gizmag)