(SIDE2): Tøysko-moten er en tilbakevendende trend som mange av oss omfavner når asfalten kommer til syne etter en lang vinter. I år er også kilehælen tilbake, og det gjør tøyskoene både mer feminine og mer anvendelige.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

SE BILDER AV SKOENE I BILDEKARUSELLEN NEDERST I SAKEN!

Gir bort sko
Skomerket «Shoes of Tomorrow», eller Toms, er en av dem som har kommet med en rekke alpargatas-inspirerte tøysko med kilehæl. Og du skal langt ifra ha dårlig samvittighet for å gå til anskaffelse av et slikt par. Du kan sko deg med god samvittighet, for det er nemlig slik at for hvert par sko du kjøper, donerer Toms bort ett par til ett fattig barn.

For dem som ikke kjenner historien, var det etter et besøk i en fattig by i Argentina at grunnleggeren av Toms, Blake Mycoskie, fikk den senere så suksessfulle ideen. Han observerte under besøket at nesten ingen av barna hadde sko på beina, og dette gjorde inntrykk.

Resirkulert
Side2 liker spesielt godt at utvalget i farger og mønster er så stort, samtidig er det et pluss at flere av skoene er laget fra resirkulerte materialer.

Skoene har innersåle av lær, og dette er med på å gjøre de behagelig å gå i.

Variantene med kilehæl og åpen tå ser både behagelige og trendy ut, og kommer blant annet i et utvalg lekre pudderfarger.

Se flere tøysko her

Prisvinner
Toms-organisasjonen har vunnet både priser og samarbeidet med det store designhuset Ralph Lauren.

Siste pris bedriften kan smykke seg med er «Humaniatrian of the year», og i tillegg kom de på sjetteplass da Fast Company kåret 2010s mest innovative organisasjoner.

I dag selges TOMS i flere land over hele verden, deriblant Norge. Prisene ligger mellom 600 kr og 800 kr.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

SE NOEN AV DE KULE SKOENE HER:

3168