Gå til sidens hovedinnhold

Vet du hvordan du unngår å kle deg kjedelig på jobb?

Oppdater garderoben din for høsten. Vi har tipsene.

(SIDE2): Høsten er her og for mange er det kanskje på tide å bytte ut sommerens flagrende kjoler med profesjonelle arbeidsantrekk.

Men selv om du må kle deg formelt på jobben, så er det ingen grunn til å ikke se stilig ut samtidig.

I høst er dressbukser, blyantskjørt, blazere og generelt en formell stil veldig riktig - selvfølgelig gjerne med en liten vri.

Så dress deg opp!
Men ikke nødvendigvis i en maskulin dress, men en «kvinnedress» med blyantskjørt, hatt og smale stilettobukser. For eksempel i sort og hvitt eller helfarget, eller plagg med spenstige detaljer og kule farger og mønstre.

Hos både Gucci, Oscar de la Renta, og mange flere så vi blyantskjørt paret med elegante skjorter og med markant midje - helt perfekt for den ladylike kvinnen. La deg inspirere av den klassiske smokingen!

Hva med å for eksempel prøve seg på en dressbukse i pastell, sammen med en oppkneppet skjorte?

De klassiske mønstrene som leopard, ruter og nålestriper er også tilbake, og burde ikke være vanskelig å inkludere i et arbeidsantrekk.

MQ satser i år på oppdaterte arbeidsantrekk, som skal være passende til arbeid samtidig som det ikke skal bli verken kjedelig eller umoderne.

Miks noe uventet sammen
Lotta Lindsten, designsjef hos MQ, forteller at denne sesongen er det helt riktig å bruke en «uventet» bluse under blazeren. Den kan være i spenstige farger eller mønster, og har gjerne høy krage og dekoreringer, eller nagler.

- Nøkkelen til å unngå at jobbantrekket blir kjedelig er å style baseplaggene på en uventet måte. Bruk for eksempel en blazer sammen med en kjole, eller et blyanskjørt sammen med en strikkejakke, eller en blazer sammen med jeans, sier Lindsten til Side2.

Silhuetten er inspirert av 50-tallet. En markert midje skaper den kvinnelige timeglassformen som er superhot i høst. Nøkkelplaggene for kolleksjonen er den midnattsblå dressen, en oppdatert hvit skjorte, blyantskjøretet med luksuriøs blonder nederst og den asymmetriske wrap-around kåpen med belte i livet.

På bena anbefaler Lindsten å bruke kamelfargede sko, som hun tror kommer sterkt i høst.

- Hva er i dine øyne et kjedelig jobbantrekk?

- Jeg synes det blir kjedelig å bare bruke tradisjonelle kombinasjoner av tradisjonelle plagg, for eksempel et klassisk blyantskjørt sammen med en klassisk blazer, eller en vanlig dressbukse sammen med en vanlig blazer, sier hun.

Om man likevel ønsker å bruke disse plaggene, anbefaler hun å bruke plaggene sammen med store smykker, luksuriøse vesker og sko.

Det perfekte jobbantrekket mener hun er en stilig blazer satt sammen med jeans med bikderdetaljer og en klassisk skjorte, eller en søt bluse.

- Hvordan kan man bringe trender inn på arbeidplassen uten at det blir «for mye»?

- Hvis du velger et trendplagg, så er det fint å skape en balanse ved å blande mer avslappede plagg med pyntede plagg.

Modernistisk og preppy
I høst er det noen trender som designsjefen mener er perfekt å mikse inn i arbeidsantrekket:

- For eksempel kan man hente inn elemter fra det modernistiske, som er en av høstens store trender. Men det er også fint å dra inn den mer preppy trenden, og legge til klassiske rideinspirerte plagg. Den skandinaviske stilen passer også godt inn, sier hun.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Også Asos er blant kjedene som satser på arbeidsantrekk i sin stilseksjon «Go-Getter Style» som anbefaler at men leker seg med statementplagg.

De satser blant annet den mønstrede skjorten, statement-skjørtet og den polerte dressen. Her er det ruter, mønstre, skinn, høyhalsende genstre og knelange skjørt som gjelder.

Se noen av dere looks her:

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken