(SIDE2): Mens vi i New York og London så fargesprakende og 80-tallsinspirerte høst/vinter 2009-kolleksjoner, er Milano fortsatt litt svart og mørk, men ikke mindre elegant av den grunn.

Her er en oppsummering av fire av de beste visningene så langt i den italienske moteuka.

SE STOR BILDESPESIAL NEDERST!

Det var store variasjoner blant Dolce & Gabbana, Dsquared², Marni og Etros høst-/ vinterkolleksjoner.

Her ser vi alt fra dagligdags, trendy gatemote til superluksuriøs edgy glam, via det etniske jordfargede. Men alle viser de naturlig, enkelt hår og bleke ansikter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

DSQUARED²
Man kan klart se for seg at en paparazziyndling som en av Olsen-tvillingene eller Nicole Richie har inspirert denne Dsquared²-kolleksjonen.

Les: 80-talls til høsten

Med hipsterhatter, strikkeluer, 90-tallsbriller og grungeglamour komplett med amerikanske og engelske sladreblader stikkende opp av veska og ekstra stor Starbucks-kaffe i hånden, så det ut som om modellene var trendy starlets snappet på vei til bilen i Santa Monica.

Oppsummert: en trendy, kul og totalt brukervennlig kolleksjon.

Les: De er rå på fest og hype

DOLCE & GABBANA
Ballongskuldre! Her ignoreres tidenes finanskrise. Den italienske duoen vil at vi skal marsjere stolte med ekstra store skuldre inn i neste års vinterhalvår.

Ellers var kolleksjonen tydelig inspirert av 30- og 40-tallet, med hanskehatter og -skjerf. Også digre wedge-sko med høy platå var godt representert.

Traumatisk å sette hælene på hylla

Smale liv, luksuriøse materialer og mye svart gikk igjen i kolleksjonen, med unntak av en håndfull sjokkrosa plagg, og et par hvite kjoler med Marilyn Monroes portrett i digert mønster utover skjørtene.

Les: Hot med hofteholder

ETRO
Veronica Etro sa ifølge Style.com at hun lot seg inspirere av de Ottomanske og Bysantinske rikene da hun designet sin høst/vinter 2009-kolleksjon.

Her ser vi brent gull, bronse og kopper vevet inn i kolleksjonen, som for det meste består av bruntoner, svart, metall, brent oransje og gull, med innslag av rødt og gult.

Et friskt pust i alt det svarte! Her finnes også mye halsdetaljer, etniske mønster og skinn.

Les: Søstrene Miller med hverdagsklær

MARNI
Marnis kolleksjon inneholdt en fantastisk blanding av strikk, pels, brokade, filt og blomsterprint.

Med skibriller, masse bangles og øremuffer var dette klær vi kan se for oss å ta på oss til høsten, eller i hvert fall som vi håper billigkjedene kopierer.

Mørke farger og elegante snitt, kombinert med enkle og sporty elementer gjør Marni til en inspirasjonskilde til neste år.

Les: Moteikonets bestevenn

Midtskill og hvit hud
Når det gjelder hår og makeup er det stort sett midskill som gjelder. Hos Dsquared² ser vi tunge smokey eyes mens det hos Dolce & Gabbana er leppene det er fokus på.

Hos Etro var ansiktene naturlige og tilsynelatende fri for makeup, innrammet i løst hår med midtskill.

De samme nakne ansiktene var å se hos Marni: her var leppene like bleke som ansiktshuden, og øynene var markert med gull, mens det løse håret var delt i sideskill.

Les: Olivenfarget fra Paul Smith

LES MER OM MOTE HER!

1652