Jeg tipper at amerikaneren Dale er omtrent som deg og meg. Litt nysgjerrig på hva som kan stå gjemt av morsomme kjøretøyer i lader og skjul.

Men han hadde – akkurat som deg og meg – ikke all verdens tro på at han noen gang skulle finne "gullkalven". Det er jo liksom slik man bare leser om og drømmer om, men som man ikke gjør i "real life". Trodde han.

Fikk seg en overraskelse

Men i motsetning til deg og meg fikk han seg en skikkelig overraskelse en dag han tok seg bryet med å sjekke en gammel låve som det hadde blåst et stort tre over og nær knust til pinneved. Det skriver Barnfinds.com

Vi kan jo bare forsøkte å se for oss Dales ansiktsuttrykk når han titter inn – blunker et par ganger, svelger og ser igjen – og at hjernen litt sakte, men sikkert klarer å fordøye..

Er det ikke ... Jo, så menn ... Du store min ... Det er jo en Porsche! En veldig gammel Porsche som står her, blant splintret panel, knekte taksperrer og takpapp delvis skjult under en blå presenning, løv og gammelt rask.

Jovisst – det er f ... n meg bakenden av en gammel svart Porsche 356 med de originale, gamle, svarte California-skiltene som står her!

Dette er en av verdens mest verdifulle biler

Cabriolet

Men hva slags Porsche 356 er det egentlig? En cabriolet - eller en super-sjelden speedster? Foto: Barn Finds

Men det stopper ikke der. Når pulsen har roet seg litt og han har kommet over det første sjokket, ser han at bilen har en avtakbar hardtop også. Vi snakker altså om en cabrioletmodell.

Dale forteller til nettsiden Barnfinds at han ikke er noen Porsche-ekspert og faktisk ikke riktig vet så mye mer enn det vi hittil har fortalt. Verken om årsmodell eller nøyaktig type. Det er slett ikke så rart.

Porsche 356 som ble produsert mellom 1948 og 1965 fantes i en rekke utgaver og varianter og med motorer fra en beskjedene 1,1-liter på 40 hk og opp til en 2-liter på 130 hk.

Porsche 944: Nå kan den være et veterankupp:


Hva er det for noe?

Nå røper riktignok emblemet på motorluka at det her er snakk om en 1500-motor. Det vil si at effekten ligger på et eller annet sted mellom 55 og 110 hk, avhengig av type og årsmodell.

Men ut fra de to bildene som er tilgjengelig, er det ikke lett å fastslå eksakt hva dette er for noe. Men både baklyktene og luftinntaket på motorluka gir en pekepinn sammen med 1500-emblemet.

Vi snakker nok en 356A – produsert mellom 1955 og 1959 i drøyt 20.000 eksemplarer. Baklyktene røper igjen at vi kan snevre dette inn til 1956- eller 1957-modell, for etter 1957 mener vi at 1500-motoren forsvant fra USA.

En titt på chassisnummeret vi uansett gir svaret på det, uten at vi spekulerer mer ...

Porsche 911: Dette var bilen drømmedama skulle hatt ...

Kan være super-sjelden

Kan det virkelig være en slik bil? Da snakker vi Scoop! Bildet viser en Porsche 356 Speester fra 1956.

Det som er vel så interessant er at bilen faktisk kan være Speedster-utgaven.

Se på mellomrommet mellom motorlokket og hardtopen (På bildet litt lengre opp i artikkelen). Ligner ikke dette på Speedster? Da snakker vi en sjeldenhet av dimensjoner.

Speedster-modellen, med sin lav frontrute, bøtteseter og lave taklinje ble produsert i et begrenset antall fra 1954 fram til 1958. Flest slike biler ble det produsert i 1957. Da lagde Porsche 1171 av dem. De aller fleste ble solgt i California. Ref skiltene som ble omtalt innledningsvis ...

Det kan faktisk være en av dem som Dale fant i den sammenraste låven. Vi snakker da om scoopet med ikke bare stor – men kjempestor "S".

Bare se i linken under hva folk er villige til å betale for disse – så skjønner du hva vi mener ...

Denne saken ble først publisert på Broom.no. Les også:

Vill budkrig på bil som var så rusten at den knapt kastet skygge.

Luksus-coupe på billigsalg

En glemt godbit i bruktmarkedet

Test Porsche 911 Turbo S: Rett og slett terningkast 6