(LXUS.no) - J Craft Torpedo er mye mer enn bare en motorbåt - den er et uttrykk for personlighet og livsstil. Det er en ideell yacht for den mest kritiske og krevende kundekrets, sier administrerende direktør Johan Attvik i J Craft Boats.

LES OGSÅ:
Hermès miljøvennlige monsteryacht
Denne yachten har egen moské
De eier verdens dyreste yachter
Yachten som knuser Abramovich

Den svenske luksusprodusenten avduket nylig sin nye modell Torpedo under prestisjefylte Monaco Yacht Show. Med på laget for å kaste glans over lanseringen var ingen ringeren enn tidligere James Bond-stjerne Sir Roger Moore.

- Jeg kan helt klart se for meg James Bond ankomme i en slik båt til et eksklusivt selskap ett eller annet sted på Rivieraen og jeg tror hvilken som helst av mine syv Bond-piker ville ha elsket den også! skryter den erfarne skuespilleren.

Uovertruffen luksus

Og Sir Roger er helt klart inne på noe her. J Craft Torpedo oser eleganse og ekstravaganse. Den 12,36 meter lange motorbåten har toppfart på 44 knop, takket være to Volvo Penta IPS 500-motorer og et girsystem som tillater sidelengs manøvrering og 360 graders rotasjon ved hjelp av en joystick.

Skroget er av regnskog-vennlig tre, og dekket er lakkert 18 strøk for den perfekte kombinasjonen av glans og styrke.

Ingen av de 42 fot lange båtene er helt like, og alle detaljer er sirlig utført for hånd - som sømmene på skinnsetene.

Kongelig assistanse

Med sengeplasser til fire passasjerer og mannskap på én er det heller ingen grunn til å legge til kai før man ønsker det. Og om man skulle ønske å nyte et bedre måltid ombord, følger det med sølvtøy designet av Sveriges prins Carl Philip.

- Torpedo utfordrer grensene ved klassisk båtbygging. Håndverket er kompromissløst; hver eneste detalj i båten er uovertruffen. Vi liker å tenke på oss selv som havets Bentley, sier CTO Johan Hallén hos J Craft Boats.

Dilla på luksus? Sjekk LXUS-forsiden!

J Craft er et relativt nytt selskap og ble grunnlagt av Björn Jansson i 1998. Hans visjon var å hente inspirasjon fra tradisjonell, svensk båtbyggerkunst og gjøre det moderne.

Første båt, Cabrio Cruiser, forlot verftet i 2000 og ble levert til den svenske kongen, som bruker fartøyet den dag i dag.

Har du et luksustips?Send det til LXUS!