Gå til sidens hovedinnhold

Ti år med flørting

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder flørting på nett. Les MSN hemmelige flørtehistorier her.

Det er nøyaktig ti år siden nettjenesten MSN ble lansert hvor nordmenn kunne snakke med hverandre online.


Dagligdags

Bruken av sosiale medier er dagligdag i Norge. Det brukes både i det private og i jobb hvor raske meldinger og filer deles på sekunder.

Det hele startet med privat chatting mellom enkeltpersoner for nøyaktig ti år siden. Nå feirer Windows Live Messenger ti årsjubileum, og samler nordmenns egne romantiske, pinlige eller morsomme chatte-opplevelser.

Les historiene her

Halve Norge
Ifølge Microsoft har halve Norge – som har tilgang til nettilgang – har brukt Windows Live Messenger, som var det første utbredte chatteprogrammet siden det ble lanserert for nøyaktig ti år siden. 1,6 millioner samtaler går hver dag på nettstedet.

- Med 2,1 million norske brukere på Windows Live, som Messenger-tjenesten er en del av, er det ikke så rart vi fikk inn gode og morsomme chatte-historier. I Norge har vi eksempelvis et par som giftet seg etter å ha blitt godt kjent på Messenger, skriver Kristine Bjørnstad i Microsoft Norge i en melding.

Rask suksess
Da denne tjenesten ble lansert i 1999 gikk det 60 dager før over 2,5 millioner brukte tjeneste hver dag i verden. I dag er det hele 330 millioner som jevnlig er pålogget tjenesten, som nå har skiftet navn til Windows Live Messenger.

I dag bruker også rundt 2,1 million nordmenn Windows Live. Messenger har vokst fra en meldingstjeneste til å omfatte utveksling av filer, bilder og annet innhold på PC’en som man ønsker å dele med andre.

Kommentarer til denne saken