Gå til sidens hovedinnhold

Hissig orm spres med MSN Messenger

Du bør være mer forsiktig enn normalt i dag hvis du mottar filer.

I går kveld oppdaget sikkerhetsselskapet eSafe CSRT/Aladdin en helt ny, aggressiv ondsinnet orm som sprer seg med stor fart ved hjelp av MSN/Windows Live Messenger.

Ormen utgir seg for å være bilder som sendes til deg fra personer du har på adresselisten din, men er i realiteten en trojansk hest som infiserer datamaskinen din, melder eWeek.

Når ormen først er installert på maskinen din, så vil du ikke oppdage at det har skjedd noe. Programmet legger seg i bakgrunnen, og sørger for at datamaskinen din blir inkludert i et såkalt «botnet».

Det betyr at personen som har laget ormen har full kontroll over pc-en din, og kan for eksempel bruke maskinen til å spre spam eller bli brukt i nettsvindel. Det skal også fungere som et spionprogram, og i praksis kan bakmennene bruke maskinen din til hva de enn måtte ønske.

Dette er langt i fra første gangen et virus sprer seg ved hjelp av Microsofts populære lynmeldingsklient, men ifølge Aladdin så er dette en av de mer aggressive og sofistikerte variantene som vi har sett. Ormen er nemlig spesielt i stand til å oppdage og søke etter såkalte virtuelle datamaskiner for å maksimere spredningen.

Les også: Slik unngår du virus