Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot MSNs nettsider

Reklame viste seg å være meget farlig.

Så har det skjedd igjen: En av Norges største nettsider har blitt utsatt for annonser som forsøker å spre trojanere. Telenors sikkerhetsblogg melder at annonsene forsøker å utnytte et tidligere kjent sikkerhetshull i eldre utgaver av Adobe flash.

Nok å besøke nettsiden
Ifølge Telenor trenger ikke brukere å trykke på annonsen for å bli infisert, men den nyeste utgaven av Adobe Flash skal ikke være sårbar.

Annonsene forsøker å laste ned en trojansk hest fra et utenlandsk nettsted, etter at trojaneren er lastet ned kan bakmennene gjøre stort sett hva de vil.

Oppdater nå!
Telenor anbefaler at du umiddelbart oppdaterer din utgave av Adobe Flash, som finnes på praktisk talt alle datamaskiner. Nyeste versjon av Adobe Flash finner du her.

Samtidig oppfordres systemadministratorer til å blokkere serverne som benyttes. Mer info om dette finner du her.

Ikke MSNs skyld
Denne typen metoder å spre virus på dukker med ujevne mellomrom opp på normalt pålitelige nettsteder. Både VG Nett, Dagbladet.no og Nettavisen har tidligere i korte perioder servert denne typen annonser, uten å selv være klar over det.

Årsaken er at nettsteder i de fleste tilfeller laster ned reklame fra eksterne servere automatisk, og gjennom kreativ utforming av annonsene kan de fremstå helt uskyldige frem til de faktisk dukker opp på en nettside.

Annonsen er fjernet
- Vi har nå fjernet annonsen og ifølge de jeg har snakket med ble denne fjernet så snart vi ble oppmerksomme på problemet. Vi har i utgangspunktet strenge rutiner for hvilke annonser som kommer gjennom og scanner disse nøye. Det må derfor undersøkes hvorfor denne slapp igjennom, forklarer sjef for MSN.no, Arne Uppheim til Teknofil.

For å unngå denne typen problemer bør du alltid sørge for å holde all programvare på datamaskinen din oppdatert. Les også vår guide for hvordan du holder deg sikker på nett. Programvare som FilHippo Update Checker kan også være greit å ha. Dette er et program som sjekker om det har kommet nye utgaver av programvaren du har installert.

Kommentarer til denne saken