Gå til sidens hovedinnhold

Ikke ta imot denne filen

Det bør være åpenbart, men får du denne, ikke ta imot.

Det er ikke mange dagene siden MSN/Windows Live Messenger ble utsatt for et relativt kraftig angrep der svindlere tok kontroll over Windows Live-kontoer ved å lure de inn på spesialtilpassede nettsider.

Prøver å sende fil
Nå har det dukket opp et litt mer åpenbart, men akk så irriterende, MSN-virus. Denne gangen forsøker ikke viruset å lokke deg med en tilsynelatende legal lenke, men i stedet kommer det en melding på engelsk at dette er den nye datamaskinen vedkommende ønsker seg.

Siden meldingen er på engelsk, og bildet leveres i en ZIP-fil, bør varseltrekantene lyse på flere mils hold. Erfaringsmessig er det likevel ikke alle som tenker over slik når meldingene kommer fra tilsynelatende troverdige kontakter på Messenger.

Meldingen finnes i flere varianter, og en annen utgave har den fine teksten «This picture isnt you... right? lol».

Dette er en zip-fil som automatisk pakker seg ut og kjører en trojaner når du åpner den, og vil ikke gi deg det bildet du håper på.

Gi beskjed til avsender
Mottar du slike meldinger fra noen av dine kontakter, bør du hjelpe de med å informere om at de sender ut slike meldinger. Dette skjer nemlig uten at de selv har den fjerneste anelse om at slikt foregår.

Gi de beskjed om at de umiddelbart må skifte passord på Windows Live-kontoen sin. Den enkleste måten å gjøre dette på er å gå til nettsiden http://account.live.com

Du bør også be de bør oppdatere antivirusprogramvaren sin – eventuelt ta et søk etter virus med den gratis virustjenesten Housecall.

Kommentarer til denne saken