Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har allerede 70 milliarder i ubetalte regninger

Slik blir høsten på TV 3.

(SIDE2): I kveld var det duket for programlansering for MTG TV, som leverer programkonsepter til Viasat-kanalene og MTV. Her fikk vi en smakebit på det som kommer på tv-skjermene til høsten, og skal vi tro prognosene ligger alt til rette for en spennende tv-høst.

På TV 3 kan vi finne actionfylte programmer som «Hundepatruljen» og nykommeren «Norge på dop». Vi finner også realitykonsepter som «Kongen på Haugen» og «Råskap», og de trofaste klassikerne «Luksusfellen» og «Hellstrøm rydder opp».

- Fantastisk og forferdelig

I realityprogrammet «Råskap» skal vi få se 13 av Norges toppidrettsutøvere kjempe om førsteplassen, i utfordrende og forskjellige idrettsgrener.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Dette må være Norges råeste realitykonkurranse. Her har vi samlet tretten konkurranselystne mennesker, som alle er innstilt på vinne. Det går vilt for seg, sier programleder Ailo Gaup under pressekonferansen.

Den tidligere langrennsløperen Vibeke Skofterud er blant deltakerne som skal kjempe om førsteplassen, og hun sier selv at det å være med i programmet var både fantastisk og forferdelig, på én og samme tid.

- Jeg blir trigget av å være utenfor komfortsonen min. Det var ganske tøft av dem å sette nivået såpass høyt som det de gjorde. Det var enkelte dager jeg tenkte ville være helt umulige å gjennomføre, sier hun.

Rydder opp igjen

Eyvind Hellstrøm er tilbake på det profesjonelle kjøkkenet, og skal nok en gang hjelpe dødsdømte restauranter opp på beina. Skal vi tro mesterkokken har reisen på mange måter vært sjokkerende.

- Dette programmet kan fungere som en slags folkeopplysning om hvor elendig det egentlig står til med maten her i landet. Det er helt utrolig hvilken naivitet og elendighet vi har i matnorge. Jeg klarer jo ikke å rydde opp i all denne elendigheten på egenhånd, sier Hellstrøm under

pressekonferansen.

Videre forteller han at det har vært mye klabb og babb underveis, og at profesjonalitet generelt var en mangelvare på de restaurantene han besøkte.

Behov for Luksusfellen

Til tross for at programmet er på vei inn i sin trettende sesong, mener økonom Hallgeir Kvadsheim at det fremdeles er bruk for programmet. Faktisk mener han at vi trenger det mer nå enn noensinne tidligere.

- Per dags dato har vi 70 milliarder i ubetalte regninger i dette landet, i form av inkassokrav, og dette skjedde mens oljen kostet mye og arbeidsledigheten var lav, sier han, før han fortsetter:

- Jeg trenger ikke se lenger enn ut i denne salen før jeg ser forserte enkeltmannsforetak, ubetalte momsregninger og purringer på husleier. Det er mer behov for oss enn noensinne, sier han.

Dop og oppussing

MTG TV disker også opp med to nye, og svært ulike konsepter. I det ene konseptet, kalt «Eventyrlig oppussing», skal vi følge fire ivrige gutter mens de pusser opp forlatte hytter i Norges fjellheim.

- Dette er et program som fokuserer på de tre tingene vi nordmenn liker best; hytter, turer i fjellet og oppussing, sier programlederen.

Det andre konseptet er imidlertid mer alvorlig og avslørende. Her har nemlig Stein Inge Stølen og Anders Kvaal tatt på seg oppdraget med å bevise påstanden «Norge smøres av dop, ikke olje».

- Det finnes rus og dop overalt hvor du ikke vil finne det. Piloter i serien innrømmer at de flere ganger har sovnet på jobb, og at flere må ty til dop for å holde seg våkne under arbeidstiden, sier Stølen, før han legger til:

- Det er faktisk flere som sier at det vil falle ned et fly over Europa snart, som en følge av tilstandene blant pilotene.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken