(BIIPMAG): Har du noengang blitt utsatt for en «Rick Roll»? Isåfall skjønner du hvorfor den gamle 80-tallsartisten skal konkurrere mot dagens store popstjerner som Britney og Tokio Hotel.

Beste artist noensinne
Rick Astley har for første gang i historien blitt nominert til en EMA-pris for beste artist noensinne. Han konkurrerer mot noen av dagens største stjerner som Britney Spears og Tokio Hotel.

I kategorien for beste artist noensinne er de nominerte: Rick Astley, Britney Spears, Christina Aguilera, Green Day, Tokio Hotel og U2. Disse artistene må man stemme på via nettet.

Du kan stemme på din favorittartist her.

80-tallets store hit
Superstjernen Rick Astley var svært populær på 80-tallet og spesielt med hiten «Never Gonna Give You Up», som toppet spillelistene i 16 land.

Han har likevel vært ute av mediebildet de siste 20 årene, men ble igjen dratt frem i lyset da en spesiell internettkampanje raste før i år, ifølge Gigwise.com.

MTV Europe Music Awards (EMA) går av stabelen i Liverpool torsdag 6.november.

Les også:
90-tallshelter til MTV-show
MTVs nye programleder
MTV-programleder i hete scener

Hvorfor er Astley nominert?
Mange vil nok stusse litt på at 80-tallsartisten Rick Astley står nominert sammen med mange av dagens store stjerner, over 20 år etter hans største hit. Hvem har egentlig hørt om Astley?

Grunnen til nominasjonen skyldes trolig en massiv internettkampanje. Ifølge MTV har Astleys fans trolig tatt tittelen på hitsingelen «Never Gonna Give You Up» bokstavelig og fått til å nominere artisten til en EMA-pris. MTV innrømmer at de har blitt «Rickrolled». Les mer om «Rickrolling» nedenfor.

Astleys fans har også startet en nettside, BestActEver, som jobber hardt for at Rick Astley skal vinne EMA-prisen. Siden 15.oktober har han i skrivende stund fått over 71 millioner stemmer på denne nettsiden!

Hva er «Rickrolling»?
Nettfenomenet går ut på at en person sender en nettlink til en venn der han påstår at linken er av stor interesse for mottakeren. Når mottakeren klikker seg inn på linken kommer man bare inn på Rick Astleys musikkvideo «Never Gonna Give You Up» fra 1987. URLen til nettsiden kan bli gjort om slik at mottakeren ikke kan se den virkelige kilden uten å klikke på linken.

Folk flest er veldig nysgjerrige og greier rett og slett ikke la være å klikke seg inn på siden. Når mottakerne kommer inn på nettsiden med Astleys video står det at de har blitt «Rickrolled». Nå ser det altså ut som denne internettspøken har bidratt til at Astley kan stikke av med EMA-prisen for beste artist noensinne uten selv å ha løftet en finger.

Astley selv skal visstnok synes at «Rickrolling» er en bisarr og morsom idé og at hans eneste bekymring er at datteren ikke må bli flau over det.

Vil du høre den gamle 80-tallsklassikeren? Sjekk musikkvideoen på YouTube her. Videoen er nå sett av over 11 millioner seere.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.