Gå til sidens hovedinnhold

Muggen muffins, råttent eple - men ingen popcorn å finne

Det beste fra «lokale nyheter».

(Nordlys) «Stopp pressen - Lokale nyheter» har vært en ukentlig spalte i programmet Misjonen på P4 siden 2009. Nå har programledere Atle Antonsen og Johan Golden samlet fire år med agurksaker mellom to permer i boka «Statsråd vant spekeskinke Muggen muffins, råttent eple - men ingen popcorn å finne».

Det krever sitt å fylle mediedøgnet i et land der det strengt tatt ikke skjer all verden, konstaterer forfatterne før de hedrer oss som faktisk forsøker.

Ikke overraskende viser det seg at Nordnorske lokalaviser har vært flittige bidragsytere.

Nordlys får ros for følgende tittel og ingress: «Svingte til venstre. Skulle svingt til høyre».

- Røddig, rett og slett, mener forfatterne.

En god tittel er alt. Fremover har fått æren for tittelen «Sjark fikk shark» (saken er riktignok skrevet av Lofotposten, tittelen kokt opp på desken i Nordlys). Lofotposten får derimot oppreisning med saken «Bestilte jakke - fikk bæsj».

Sjark fikk shark

Ikke overraskende er salangen-nyheter.com inne med flest bidrag. Hele fem artikler har fått plass fra nettavisen som er kjent for å ha gode vekstvilkår for agurker.

Den mest kjente er nok «Tomme for popcorn», der daglig leder på Prix Jimmy Treland blir stilt til veggs fordi popcornet mangler i hyllene for andre gang på kort tid.

LES OGSÅ: Er dette årets beste «agurksak»?

«Gjenglemt handlevogn observert: Hva har skjedd her» er en annen sak som ga dem lesere langt utover Salangen etter tusentalls Facebookdelinger.

I tillegg er de inne med «Mysterie på Labergshaugen: Alene bil på veien» om en vaktmesterbil som en hel dag stod parkert i en oppkjørsel, rapport om sprekk i ruta på Strandsenteret på Sjøvegan, og «Stoff på fortauet» om en mistenkelig sneip.

Dagstur med dachs

Harstad Tidende får seg en plass i boka med saken om gårdshunden Mathilde som er blitt seks måneder og vokser seg stor ... og så mye mer handler ikke saken om.

Mer hundenyheter byr de på under den fiffige tittelen «Dagstur med dachs» - som handler om en dagstur med dachs.

Lofotposten har gjort inntrykk med historien om en engelsk trailersjåfør som «Gikk av i Skrova - skulle til Leknes».

Råttent eple, muggen muffins

iTromsø har en høyst velfortjent dobbeltside med klassikeren «Kjøpte råttent eple», om Tromsømannen som skulle kose seg med eple fra Rema 1000 bare for å oppdage at det var råttent. Attpåtil dyre epler til 10 kroner stykket. I samme kategori er deres reportasje «Kjøpte muggen muffins».

Sagat fra Porsanger byr på mer kulinariske nyheter. «Fant fiskekrok i brødskiva».

Slekt i Leirfjord!

Ekstra stas er det jo når vi kan hente saken hjem - få de nasjonale hendelsene til å angå oss på et vis. Mens Nordys kom ut med svart førsteiside etter cupfinalen gjorde mindre patriotiske Helgeland Arbeiderblad et større stykke undersøkende journalistikk for å finne ut at Hødd-keeper Ørjan Håskjold Nyland hadde aner i Leirfjord.

«- Han er sønn av Jan Nyland, som er mitt søskenbarn», forteller Erling Nyland.

I samme slengen tar vi med denne ingressen fra Brønnøysund Avis: «Tove Karin Solli fra Brønnøysund har ekstra god grunn til å heie på Didrik Solli-Tangen neste lørdag. Hun er nemlig i slekt med Norges håp i den internasjonale Grand Prix-finalen.»

Finnmarken sliter mer med sine kjendiser. «Steira tok pause fra Twitter» meldte Finnmarken i februar.

Avisa Nordland får ros for saken «75-åring fikk runkestraff».

- Denne saken har alt, skriver forfatterne.

- En kaklende gal mann på femogsøtti, den har en sjelden handling foretatt av nevnte oldtimer, og saken har ikke minst gitt den eldre mannen mulighet til å komme til orde.

For som mannen sier i saken:

- Det er godt å runke.

Tippet rett

Den tålmodige leser lurer selvsagt på hivlken statsråd som vant spekeskinke.

Det var Fornyings- administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aaserud som tipper riktig vekt og vant spekeskinkta under konkurransen til Civitanklubb Hadeland.

Det meldte avisa Hadeland i november 2012.

Boka lanseres 16. oktober på Gyldendal forlag

Les flere saker fra Nordlys.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken