Gå til sidens hovedinnhold

Vil nekte Krekar internett

Oslo Frp ber regjeringen skjerpe lovhjemmelen slik at personer som mulla Krekar også kan hindres tilgang til internett.

Den nye instruksen fra Justisdepartementet ga politiet anledning til å pålegge personer som mulla Krekar et bestemt bosted og meldeplikt. Mens ankesaken etter tingrettens kjennelse om flytting av Krekar til Kyrksæterøra fortsetter i rettssystemet, ber Oslo Frp regjeringen om å skjerpe loven ytterligere - ved å nekte internett-tilgang.

Les også: Retten har ikke begynt å behandle Krekar-saken

- Internett ingen menneskerett

- Det er ingen menneskerett å ha internett, sier forslagsstiller Carl I. Hagen, som er Oslos listetopp foran kommunevalget til høsten.

Han mener en slik mulighet for politiet er nødvendig for å sikre kontroll med ekstremister og mener bosted og meldeplikt alene ikke er nok til å hindre at de fortsetter sin aktivitet.

I resolusjonen fra Oslo Frps årsmøte søndag viser de til at nettekstremisme kan utføres uavhengig av bosted så lenge man har tilgang til internett.

Oslo Frp viser til en veileder fra Oslo-politiet og Oslo kommune om forebygging av hatkriminalitet, der det heter at nettekstremisme består i å fremme ekstreme ideologier og ytringer på nettet som kan rammes av straffeloven.

Venter på politiets tilsvar

To uker etter at Oslo tingrett bestemte at mulla Krekar kan tvangsbosettes på Kyrksæterøra, har Borgarting lagmannsrett ikke startet ankebehandlingen.

Les også: Krekar kan sendes til Kyrksæterøra

Krekars advokat, Brynjar Meling, anket avgjørelsen samme dag som tingrettens kjennelse kom.

Lagmannsretten ga politiet tidsfrist til 17. februar med å levere tilsvar.

Politiet vil levere tilsvaret til anken tirsdag, opplyser politiadvokat Vegard Rødås til Nettavisen.

Les også: Krekar: - Skal bli venner med innbyggerne på Kyrksæterøra

Flere resolusjoner

Oslo Frps årsmøte søndag vedtok også en resolusjon om å be om folkeavstemming om nytt hovedbibliotek i Bjørvika og tiggeforbud i Oslo og en resolusjon der de ber bystyregruppen fremme forslag i bystyret om å instruere barnevernet om å påse at alle Oslo-familier sørger for at barna kan norsk før de begynner på skolen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen