Trenger du et virkelig adrenalinkick? Drømmer du om å gjøre noe vågalt og skremmende på ferieturen, samtidig som formen ikke er tilpasset lange polekspedisjoner eller klatreturer i høye fjell? Da skal du få noen reisetips her som garantert får pulsen opp noen hakk uten at du behøver å ta turen til Mogadishu, Ciudad Juarez eller Kabul!

Finn din neste reise med Nettavisens reisesøk.

Ferjetur i Bangladesh

Det er flere enn 20.000 ferger i Bangladesh, hvorav mindre enn halvparten er offentlig registrert og kun 20 prosent av disse er offisielt godkjent for persontransport. Det dør rundt 1000 mennesker årlig i ferjeulykker i Bangladesh. Navigering uten GPS og radar, overfylte farvann og ikke minst overfylte båter er en viktig årsak. Legg så til at landet har et klima som inkluderer monsunsesong med tilhørende regn og vind. Dette gjør i sannhet en ferjetur i Bangladesh til noe av de skumleste du kan forsøke deg på.

Togtur i Mumbai

I 2008 ble det frigitt tall fra Mumbais Central and Western Railway som forteller at man kan relatere mer enn 20.000 dødsfall til togtrafikken de siste fem årene. Tall som setter togtrafikken i og rundt Mumbai på verdenstoppen når det gjelder ulykker med døden til følge. Togene er så fulle av mennesker at det hele virker uvirkelig, og ulykker skjer ofte når folk dyttes ut eller at man bulker med en telefonstolpe eller lignende når man henger på utsiden av toget. Da er det kanskje ikke så ille at en lommetyv har forsynt seg av verdisakene dine, så lenge du kommer helskinnet fram?

Busstur i Peru

At det er mange trafikkulykker i Sør-Amerika er en kjent sak. Dette er en del av verden hvor det skjer hundrevis av alvorlige ulykker hver eneste dag. Det kanskje verste ryktet har bussene i Peru. Uforsiktige sjåfører og dårlige kjøretøy er en dum kombinasjon når man skal opp og ned bratte fjellsider hvor veien er smal og svingete. Om dagen er det så varmt så svetten står, og natten er bitende kald. Ikke føler kroppen seg bedre heller når alt du tenker på er at veiene mangler rekkverk.

Flyreise til Princess Juliana International Airport

På den nederlandske delen av Saint Martin finner du en av østlige Karibiens mest travle flyplasser. Princess Juliana International Airport er kjent over hele verden for sin korte rullebane, kun 2180 meter. Dette faktum gjør at det med nød og neppe er mulig å lande store jetfly her. For å klare å stanse de store flymaskinene må man komme inn noen få meter over Maho Beach for å få utnyttet mest mulig av rullebanen. Blir du for nervøs på flyturen, så kan du imidlertid trøste deg med at det ennå ikke har skjedd noen alvorlige ulykker på selve flyplassen.

Sjekk reisetips fra hele verden hos Reiseplaneten.