«Mamma Mia» setter nye kinorekorder, samtidig som «High School Musical» samler alle under 13 år til TV-skjermer, teatre og ishaller. I Norge er nevnte «Mamma Mia», «Singing in the rain» og nå forberedelsene til «Grease» med på å bringe interessen for musikaler til nøye høyder.

Musikal i stedet for fotball og shopping?
Europas musikalhovedstad ligger uten tvil i London, og her har enkelte forestillinger gått, tro det eller ikke, holdt forestillinger nær sagt sammenhengende i mer enn 40 år! Agatha Christies «Mousetrap» skal hvis nok være verdens lengstlevende teaterstykket med hele 53 år på Scenen i London's West End. Ole Andreas Auflem fra nettsiden Dinlondonguide.no forteller at forespørsler og bestillinger fra nordmenn når det gjelder musikalbilletter i London, sprenger alle rekorder.

- Det kan se ut som om tidligere års tradisjon hvor far tok seg en tur på fotballkamp, mens mor shoppet, har endret seg til at hele familien går sammen på musikal, sier Auflem.

Sjekk hva du kan om London i Reiseplanetens store quiz.

Hvordan bestille musikal i London?
På Leicester Square i London ligger Half Price Ticket Booth hvor du ofte får halv pris på mange av kveldens musikaler. Her kan du få billetter til svært gode priser, men husk at det er mange useriøse forhandlere som opererer i området. Du kan også bestille på nett hos flere norske aktører.

Sjekk priser for Musikalbilletter i London hos Reiseplaneten.

Vurdering av de beste musikalene i London nå!
Vurderer du et besøk til London som også inkluderer en musikal så har Din London Guide hjulpet oss med en vurdering av de 10 mest populære forestillingene som går nå.

Auflem hos Din London Guide forteller at vurderingen er basert på tilbakemelding fra Londonturister og Din London Guides skribenter. Med andre ord er det ikke nødvendigvis tekniske kvaliteter på artistene som er vurdert. På den annen side har de store teatrene i London svært høy kvalitet på sitt ensemble.

Auflem forteller at alle musikalene holder meget bra standard, og mest av alt hadde han og hans medhjelpere mest lyst til å gi samtlige forestillinger terningkast 5 eller bedre.

- Men for å kunne skille måtte vi være strenge på terningenes øyne, sier Auflem, og legger til at «Lion King» vil garantert slå an hos nær sagt alle som ser den for første gang, selv om den kun har fått terningkast tre.

Testens vinner som en av to med terningkast seks er «Spamalot», en hysterisk morsom Monty Python-inspirert musikal. Historien er basert på den legendariske historien om «Kong Arthur og Ridderne av Det runde bord» og deres søken etter Den hellige graal, avslutter Auflem.

Din London Guides vurdering av Musikaler i London:

Spamalot
Terningkast: 6
Palace Theatre
Tube: Leicester Square

We Will Rock You
Terningkast: 6
Dominion Theatre
Tube: Tottenham Curt Road

Mamma Mia
Terningkast: 5
Prince of Wales Theatre
Tube: Piccadilly Circus

Grease
Terningkast: 5
Piccadilly Theatre
Tube: Piccadilly Circus

Dirty Dancing
Terningkast: 5
Aldwych Theatre
Tube: Covent Garden

Chicago
Terningkast: 4
Cambridge Theatre
Tube: Covent Garden

Lion King
Terningkast: 3
Lyceum Theatre
Tube: Covent Garden

Les Misérables
Terningkast: 3
Queens Theatre
Tube: Piccadilly Circus

Hairspray
Terningkast: 3
Shaftesbury Theatre
Tube: Tottenham Curt Road

Phantom of the Opera
Terningkast: 3
Her Majestys Theatre
Tube: Piccadilly Circus

Se fotogalleri om London fra Reiseplaneten her.