Gå til sidens hovedinnhold

Vakre toner fra London

Her er musikalene som er verdt å få med seg.

(SIDE2): Mange foretrekker å gjøre juleshoppingen utenlands, og London er blant de mest populære byene å kjøpe inn julegaver i.

Etter en lang dag i Oxford Street, velger mange å avslutte dagen med en musikal. Her gir vi deg oversikten over noen av musikalene som er verdt å få med seg på West End.

«Wicked»
I «Trollmannen fra Oz» møter vi den snille heksa Glinda og The Wicked Witch of the West. «Wicked» tar for seg historien bak. The Wicked Witch of the West, her kalt Elphaba, var nemlig ikke så slem som historien skal ha det til, og Glinda var slett ikke bare hyggelig. Og hvem var fugleskremselet, tinnmannen og løven? I 2004 var «Wicked» nominert til hele ti Tony-priser, og fikk tre av disse.

Sanger du bør sjekke ut: «Popular» og «Defying Gravity».
Spilles på Apollo Victoria

«Hairspray»
Musikalen har nylig gjort suksess på film, men også sceneversjonen er verdt å se. Her møter vi Tracy, som drømmer om å delta i et populært Baltimore-program, hvor den perfekte gutten Link er en del av staben. «Hairspray» fikk åtte Tony-priser og fem øvrige nominasjoner i 2003.

Sanger du bør sjekke ut: «Good Morning Baltimore» og «Welcome to the '60s».
Spilles på Shaftesbury Theatre

«Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat»
Et langt navn til tross, Andrew Lloyd Webber-musikalen bør sjekkes ut. Dette var en av de første musikalene Webber skrev, og den tar for seg historien om Det gamle testamentets Joseph. Hans mange brødre er misunnelige på at Joseph er farens favoritt, og de selger ham som slave.

Sanger du bør sjekke ut: «Any Dream Will Do» og «Close Every Door».
Spilles på Adelphi Theatre

«Billy Elliot»
Denne musikalen er basert på filmen med samme navn fra 2000. Det er gjengen bak filmen som har tilrettelagt manuset for scenen, og Elton John har skrevet musikken. Som i filmen, møter vi unge Billy, som har et stort talent for ballett. Men faren synes ikke det er like stas med en ballettdansende sønn.

Sanger du bør sjekke ut: «The Letter» og «Electricity».
Spilles på Victoria Palace

«We Will Rock You»
Queens pompøse og melodiøse musikk passer perfekt inn i musikalformen. I «We Will Rock You» får du høre flere av de kjente sangene til bandet, og publikum må gjerne være med i sangene. Handlingen dreier seg rundt et samfunn i fremtiden, hvor alle tenker likt og går i samme klær, og all musikken lages på data. Men en gjeng gjør opprør.

Sanger du bør sjekke ut: «Killer Queen» og «Bohemian Rhapsody».
Spilles på Dominion Theatre

«Spamalot»
Monty Python-fans vil ha stor glede av «Spamalot». Musikalen er basert på komedien «Monty Python and the Holy Grail», som handler om Arthur og ridderne av det runde bord.

Sanger du bør sjekke ut: «The Song That Goes Like This» og «Knights of the Round Table».
Spilles på Palace Theatre

«Mamma Mia!»
Hele 27 av Abbas mest kjente sanger er med i denne musikalen. Den handler om en jente som vil finne faren sin, men moren er usikker på hvem det er. Datteren får tre alternativer, og hun oppsøker disse.

Sanger du bør sjekke ut: «Thank You for the Music» og «Super Trouper».
Spilles på Prince of Wales Theatre

«The Lion King»
Disney-filmen var populær, og musikalen har slått like bra an. Musikalen handler om løveprinsen Simba. Hans onkel Scar vil selv ha tronen, og han prøver derfor å ødelegge for Simba. Elton John har skrevet flere nye sanger til musikalversjonen.

Sanger du bør sjekke ut: «Can You Feel the Love Tonight» og «I Just Can't Wait to Be King».
Spilles på Lyceum Theatre

Fremdeles går også populære show som «Les Misérables», «Phantom of the Opera», «Grease», «Fiddler on the Roof», «Chicago», «Rent» og «Sound of Music».

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen