Gå til sidens hovedinnhold

Musikalsk massasje i bad

Ane Brun ga publikum en tenksom stund med sine melankolske sanger i Frognerbadet lørdag, men ingen surmulte av den grunn.

(FROGNERBADET/Side2): Noen vil nok mene at Ane Bruns melankolske låter hadde passet bedre en mer depressiv gråværsdag enn på et solfylt Norwegian Wood, men pussig nok lot de seg fint kombinere med solen.

Selv om Ane Brun sies å vrenge sin sjel i sine låter, gjorde hennes fremførelse godt for sjelen til de fremmøtte på Norwegian Wood.

Usminket varm
- Er dere varme? Spurte hun der hun selv sto usminket i blå kjole og bordeauxfargede tykke strømper.

Usminket kan man også si Anes musikk er. Man skulle tro at musikken ble for spinkel for en utendørsscene som Norwegian Wood, men svært god lyd gjør at dette likevel fungerer.

Publikum lyttet andektig til Norges nye singer-songwriter yndling og lot seg villig musikk-masseres av Ane Brun. Hennes særegne stemme når langt utover scenekanten.

Mange i publikum ble så avslappet at de la seg rett ned og slikket sol, mens de nynnet med på Bruns sanger. Det er likevel ikke å stikke under en solstol at det kan bli noe monotont i lengden.

Travel artist
Ane Brun fremførte et utvalg av låter fra albumet «Temporary Dive» som bragte henne rett opp på førsteplass av VG-lista. Hun sluttet med ”Fight Song”, hennes selvtitulerte personlige kamplåt.

Antakeligvis er Ane Brun en av Norges travleste festivalartister denne sommeren. Fikk du ikke gleden å møte hennes musikk i Frognerbadet lørdag, kan du nærmest treffe henne på enhver annen festival fremover.

Damen skal spille både på Quart, i Stavern, på Prøysenfestivalen, Moldejazz, Grimstad Nytelsesfestival, Roserocken i Horten, Øya, Elvafestivalen i Drammen og Bjørnsonfestivalen i sommer.

Side 2 på Nettavisen følger Norwegian Wood utover lørdagskvelden. Kom tilbake for flere rapporter utover kvelden. Frognerbadet begynner å fylles opp av mennesker, men ifølge festivalsjef Jørgen Roll skal etterslengere som fremdeles nøler foran kveldens store Crosby, Stills og Nash få anledning til å kjøpe billetter i døra.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken