Gå til sidens hovedinnhold

Rocken på pristoppen

Midnattsrocken er en av de dyreste festivalene i Norge.

Midnattsrockens festivalpass kommer midt på treet i en prisoversikt laget av Finnmark Dagblad. Skal du derimot parkere bilen og ha tak over hodet blir den en av Norges dyreste.

- Vi har en bra festival og vi kan ikke gi den bort gratis, sier daglig leder Mariell Frantzen i driftsselskapet til Midnattsrocken: Finnmark Festivalarrangør.

- Prisnivået viser kvalitet
Selve festivalpasset til Midnattsrocken koster 1.400 kroner på forhåndssalg. Festivalpass til Hove koster til sammenligning 2.500 kroner, men der er alt inkludert. Det samme gjelder Øyafestivalen som har en inngangsbillett på 2.100 kroner.

Har du med deg bil og campingvogn til Midnattsrocken må du ut med 2.200 kroner. Kjøper du i tillegg festivalpasset i døra ender du med en prislapp på 2.600 kroner.

- Jeg synes ikke at rundt 2.000 kroner er dyrt for ei festivalhelg. Vi er en fantastisk og unik festival. Vi skal ikke prise oss ned heller, for da gir vi et signal om at vi ikke selv synes festivalen er verdifull, sier Mariell Frantzen.

Hun mener at prisnivået er med på å formidle kvaliteten på arrangementet i Lakselv.

- Og det er kostbart å drive festival. Jeg ble forferdet da jeg selv fant ut hvor dyrt det er, sier Frantzen til Finnmark Dagblad.

Kostbare campingvaner
Grunnen til at prisen på rocken i Lakselv blir stiv om du skal overnatte i telt eller campingvogn er ifølge Mariell Frantzen festivalgjengernes egne vaner.

- Vi kaller det en miljøavgift. Det er et trist syn som møter oss på campen etter festivalen. Folk setter igjen helt nye telt, legger igjen masse søppel og i år var det noen som tente på ei campingvogn og etterlot den her. Vi har ryddet siden søndag og vi holder på ennå, sier hun.

Uvanene til Midnattsrockens gjester er ikke bare lite flatterende. De er også kostbare.

- Tar vi renovasjonskostnadene og prisen for å kvitte oss med alt søppelet så ender vi opp med en utgift på nær 100.000 kroner. Det er dyrt å drifte campingen. Vi tjener ikke penger på det, sier Frantzen.

Hun mener også at prisdelingen er en fordel for gjestene.

- Slik kan jo festivalgjengerne selv velge hva de vil ha og betale etter det. Er man bare interessert i musikken skal man slippe å betale for campen. Da kan man slippe unna billigere og selv velge hva slags festivalgjenger man vil være, sier Mariell Frantzen.

Støttes av festivalfolket
Torgeir Ekeland er også festivalarrangør. Hans hjertebarn er Aronnesrocken. Den er gratis, eller nesten gratis. Selve utendørsfestivalen har så langt hatt en frivillig inngangsbillett. Der betaler du det du ønsker. Klubbdelen av festivalen koster penger.

- Vi vurderer å innføre en inngangsbillett. Ikke fordi vi skal tjene penger, men fordi vi ønsker at folk skal føle seg litt mer forpliktet til å komme på festivalområdet tidligere på dagen. I fjor endte vi opp med 30.000 kroner i inngangspenger, så folk er villige til å betale for å gå på festival, sier Ekeland.

Han støtter Midnattsrockens prispolitikk langt på vei.

- Høy pris kan være et kvalitetsstempel, men når festivalen koster 2.000 kroner så må jeg vurdere om det er verdt det. Jeg vet derimot hva det koster mye å arrangere festival, så jeg har forståelse for Midnattsrocken. Bare i reisekostnader fra Oslo til Lakselv går det med mange tusenlapper per band, sier han.

Vi har ikke Rockefeller
- Pris handler om hva du har å tilby. Folk betaler flere tusen for å være på én konsert. Hos oss er det tre dager til ende med musikk, sier Mariell Frantzen som ikke ser det som et problem at Midnattsrocken er like dyr eller dyrere enn de største festivalene i Norge.

Ragnhild Dalheim Eriksen er styremedlem i Norske Festivaler, en nettverksorganisasjon for festivalene i Norge samt festivalsjef for Riddu Riddu. Hun mener at festivalarrangørene selv må finne et fornuftig prisnivå.

- Sammenlignet med en konsert så får man mye mer igjen ved å være på festival. Dette gjelder særlig i nord. Vi har ikke noe Rockefeller, her er det festivalene som utgjør tilbudet. Jeg tror folk er interessert i å betale mye for å få en god festivalopplevelse, men ett sted går det en grense, sier Ragnhild Dalheim Eriksen.

Siden Midnattsrocken hadde ny publikumsrekord på Brenelvneset i år, er nok ikke smerteterskelen i Lakselv nådd.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken