Gå til sidens hovedinnhold

Se musikkvideoen til Inas hitlåt her

Clockwork orange og tvangstrøye er to av stikkordene.

HTML EMBED

(SIDE2): - Jeg ville at videoen skulle gjenspeile hva jeg snakker om i Aliens. Låta spiller mye på ironien i popbransjen og at alle skal passe inn i et format. Jeg gjør jo egentlig ikke det, og vi så lenge etter en regissør som skjønte akkurat hva jeg var ute etter. Da Kaz Ove (regissør) kom opp med a clockwork orange-ideen kjente jeg den i magen med en gang, så vi gikk for den, og det er jeg veldig glad for! Jeg syns han har gjort en topp jobb, sier Ina selv, om videoen.

LES også Side2s store intervju med Ina: - Jeg har ikke tenkt å stå i underbuksa i musikkvideoer

For i videoen er Ina sminket i clockwork-sminke, spent fast i tvangstrøye og står på scenen i paljetter. Ganske langt fra den hverdagen 30-åringen er vant til - og langt unna oppfattelsen mange har av et glamorøst kjendisliv.

I flere år har Wroldsen hatt en stødig karriere som låtskriver, og har skrevet låter for blant andre One Direction, James Arthur, Leona Lewis, Britney Spears, The Wanted og Shakira. For to år siden var hun sammen med islandske Arnthor Birgisson del av duoen Ask Embla, som hadde hiten Fathers Eyes.

- Usikkerhet

Aliens (her er jeg) er skrevet sammen med Steve Mac en tidlig morgen, og tok få timer å få ferdig.

- Vi visste ikke hva det skulle bli og begge ble litt overrasket over Aliens. Men for meg er det et budskap om all den usikkerheten man sitter inne med som person - «du ser ikke slik ut, du kan ikke gjøre slik» – alt det som sitter i hodet, men som føles som om det er der ute også. Jeg har ikke en million Instagram-følgere og jeg har ikke tenkt å stå i underbuksa i musikkvideoer. Men jeg har lyst å fly, og da er det viktig å prøve å fly.

20-åring

Men karrieren startet lenge før det - allerede for ti år siden, som 20-åring, sto Ina med platekontrakt i USA. Så slo plateselskapet seg selv konkurs.

- Jeg gikk litt på trynet da, og det bar hjem og tilbake til skolen igjen. I stedet begynte jeg å fokusere på det å skrive for andre, sier hun, og angrer ikke på det. Nå har hun altså igjen gått solo, og låta Aliens (Her er jeg) har surret og gått på topplistene hos norske radiokanaler i flere måneder.

- For det å være låtskriver er veldig behagelig, kanskje for behagelig. Låtskrivingen har kanskje godt av at jeg gjør ting som ikke er så behagelig, at jeg gjør ting jeg synes er skummelt. Det var viktig å finne en ro, og ha det fint i livet, men samtidig er det ikke å stikke under en stol viktig å treffe en nerve, da blir slike type låter bra, har Ina tidligere fortalt Side2.