Den svenske saksofonisten, komponisten og bandelederen Martin Küchen (55) har vist oss ved en rekke anledninger, gjerne sammen med norske musikanter også, at han har noe spesielt og heftig å fare med.

Ofte har det vært i en eller annen utgave av bandet Angles, som har variert i alt fra trio til nonett, at Küchen har gitt lyd fra seg og nok en gang er det i ei "ny" utgave av Angles han gir oss ny løypemelding.

Når bandet heter Angles 3 så er er det Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Kjell Nordeson som stiller opp. Når det er den store utgava, Angles 9, som melder seg så er det bassist Johan Berthling, trompeter Magnus Broo, vår egen Eirik Hegdal på barytonsaksofon, Goran Kajfeš på trompet, Mattias Ståhl på vibrafon, Andreas Werliin på trommer, Alexander Zethson på piano og Mats Äleklint på trombone som ofte inntar plassene. Bare et kjapt blikk på lagoppstillinga forteller oss at vi har med et skikkelig a-lag å gjøre.

Denne gangen er nonetten redusert til en oktett - Hegdal kunne nemlig ikke krysse Kjølen på grunn av pandemien da innspillinga blei gjort i Stockholm i april i fjor. Ellers har Konrad Agnas erstatta Werliin på trommekrakken.

De tre Küchen-komposisjonene, som til sammen varer i vel 37 minutter, har "alt" i seg. Her er det mat til ettertanke, her det fritt frem og her er det full fest. Kollektivt er dette ei utblåsning av de sjeldne og med solister som Broo, Kajfeš, Küchen, som kun spiller altsaksofon her, og Äleklint - vi snakker på aller øverste internasjonale nivå, så blir "A Muted Reality" en livsbejaende opplevelse som jeg føler meg overbevist om at ville ha blitt en voldsom liveopplevelse. Inntil det skjer så er fonogrammet en svært god erstatning. Tøft - urtøft er det.

PS Og nå er grensa åpna for Eirik Hegdal igjen også. Hvor skal dette ende!!!!