(YEYE): En fersk britisk undersøkelse viser at ungdom tar lett på å laste ned musikk ulovlig. Så godt som alle, eller 96 prosent, av unge i mellom 18 og 24 år har en eller annen gang skaffet seg lydfiler ulovlig, skriver Times Online.

Er det greit å laste ned musikk uten å betale for den? Si din mening i bunn av saken!

Halve samlingen piratkopiert
Ikke bare har nesten alle lastet ned ulovlig, men en stor del av musikksamlingen til ungdom består av piratkopiert materiale. For aldersgruppen 14 til 24 år består den gjennomsnittlige musikkspilleren av drøyt 50 prosent ulovlig tilegnede filer, mens det for aldersgruppen 14 til 17 er enda verre; hele 61 prosent av musikkspilleren består av piratkopierte låter.

Og har du ulovlig innhold på iPoden din, så bør du passe deg. Reiser du til et av G8-landene, så kan du komme til å risikere at musikkspillerene din blir beslaglagt om du på ulovlig vis har skaffet deg musikken. Les mer her!

Kopierer fra CD
Undersøkelsen sier også noe om hvor ungdommen får musikken fra. Nær to tredjedeler skaffer seg musikken ved å kopiere fra venners CD-plater, mens den resterende gruppen sender sanger på e-post eller ved å kopiere over på egne harddisker fra venners datamaskiner.

Vil ha abonnementstjeneste
Men at ungdom nå laster ned musikken gratis og ulovlig betyr likevel ikke at man er motstandere av å betale for musikken. Undersøkelsen avdekker nemlig at 80 prosent av ungdommen kunne tenke seg å betale for en lovlig abonnementstjeneste hvor man betaler en fast sum for å laste ned ubegrenset med sanger.

Desperate
Musikksalget har falt jevnt og trutt de siste årene, mye takket være fildelingen. Rettighetsbyråene er nå på en desperat jakt etter alternativer for å tjene inn pengene igjen.

Er det greit å laste ned musikk uten å betale for den? Si din mening her!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!