Jeg har vært så heldig at jeg har fått følge store deler av Maj Brit Andersens karriere på ganske nært hold. Jeg har også hatt gleden av å skrive teksten til mange av coverheftene på plateutgivelsene hennes - jeg innrømmer at jeg ikke er helt uhilda når jeg skal omtale av en av Skreias aller største døtre, men det får stå sin prøve.

Maj Britt valgte å avslutte sin høstturné på sjølvaste Chat Noir - ei scene hun aldri hadde stått på før. Det tok likevel bare ei lita takt før hun eide scena - hun skapte umiddelbart ei godtemning som gikk rett hjem hos et publikum som tok vel i mot henne og som absolutt var med på å holde varmen vedlike.

Etter ei instrumentalinnledning som på et elegant vis tok oss inn i Maj Britts univers, blei vi tatt med på ei rundreise i det som den usedvanlig allsidige artisten har bedrevet de siste 40 år og vel så det.

Her fikk vi alt fra "Ballongvisa", i elegant duett med favorittdatter Daniela Reyes, og "Folk er rare" fra det flotte samarbeidet med Trond Brænne - 14 plater blei det alt i alt ., via Prøysen med "Sparegrisen" og herlig resitasjon fra "Lordagstubber", til gjenhør med musikken fra flere av hennes nye venner fra TV 2-programmet "Hver gang vi møtes" og en rekke eksempler på det "nye" og særdeles fruktbare samarbeidet med Lars Saabye Christensen.

I mesteparten av Maj Britts karriere har Geir Holmsen vært den viktige støttespilleren på alle vis. Han har skrevet de fleste av melodiene vi fikk høre og for en låtsnekrer Holmsen er! Dessuten er han en framifrå elbassist, som mange forbinder med Jon Eberson Group, men som vi får høre prov på alt for sjelden. Spell mer bass, Geir! Det utmerkede og empatiske bandet bestod ellers av Rune Arnesen på trommer og vokal (!), Ingvild Habbestad på fiolin og nøkkelharpe, Kai von der Lippe på tangenter og vokal og ikke minst Daniela Reyes på gitar, trekkspill og vokal. Framifrå!

Her var det viser, soul, rock, folkemusikk, klassisk, ingredienser av jazz og sikkert en hel del annet krydder også. Det var Maj Britt Andersen i et nøtteskall - mer kan vi ikke ønske oss en kald novembersøndag

Send a Maj Britt rundt om i kongeriket på blå resept. Bedre medisin skrives ikke ut noe sted.

Maj Britt Andersen

Chat Noir, Oslo

Ca 400