Gå til sidens hovedinnhold

Dette er nesten som å drikke champagne

En fabelaktig cremant.

(SIDE2): Denne kan man bli lurt av. Den smaker helt tett opp til champagne som det går an.

Men så er da også denne cremaneten fra Chablis, den eneste i sitt Cremant de Bourgogne som faktisk lages i det lille hvitvinsmekkaet nordøst i Frankrike. Jordsmonn og klima har nære likhetstrekk til de man finner i Champagne. Og metoden den musserende vinen lages på er også den sammen, altså den tradisjonelle champagnemetoden. For ordens skyld - champagne kommer fra Champagne. Resten av den musserende vinen fra Frankrike kalles cremant, og kommer fra blant annet Loire og Sør-Frankrike.

Og ikke bare det - til minst halvparten av prisen. Et virkelig rimelig og godt alternativ til boblefesten på nyttårsaften.

Simonnet-Febvre Cremant de Bourgogne Brut, Chablis, Frankrike
(#94577, kr 159,90. Bestillingsutvalg)

Lys strågul i fargen. Middels kraftig aroma av modne grønne epler, litt sitrus, gjærbakst og deilige mineralske toner.

En frisk og god mousse med lang ettersmak av både epler og sitrus. Ren og fin i smaken med middels syre med lekre bobler.

Ville valg til forrett av skalldyr som for eksempel kamskjell, til foie gras eller til aperitiff. En spennende og smaksrik cremant!

Laget på 60% Chardonnay og 40% Pinot Noir.

Les også:

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot