Gå til sidens hovedinnhold

My Bloody Valentine gjør comeback

Indiepionerene My Bloody Valentine slipper nytt album allerede i år.

(SIDE2): At 2007 er comebackenes år er bare å slå fast med en gang, både for liten og stor.

Gammelt og nytt
Denne gangen er det My Bloody Valentine som bekrefter at de kommer tilbake. Ryktene om de irske indierockernes gjenforening har versert en stund, og nå kan frontmann og primus motor Kevin Shields fortelle at de slipper album allerede i slutten av året.

Shields forteller til det amerikanske TV-programmet Soft Focus at da bandet ble oppløst i 1995 fortsatte han å jobbe med gitarist og vokalist Belinda Butcher.

Det nye albumet vil dermed bestå av låter de bare ble halvferdig med i 96/97 i tillegg til en samling av gamle sanger pluss noe helt nytt.

- Det høres ut som oss. Noe annet, men ikke veldig ulikt, forteller Shields til Soft Focus.

Kostbart
My Bloody Valentine ble dannet i Irlands hovedstad Dublin i 1984 og regnes som pionerer innen alternative musikkbevegelser som shoegazer og støypop.

Bandet rakk å ut gi ut en god del EP-er, men det ble bare med to album, «Isn’t anything» fra 1988 og «Loveless» fra 1991. Sistnevnte tok tre år å lage og det skal ifølge enkelte rykter ha kostet 250.000 pund.

Albumet fikk strålende kritikker, men ble ingen kommersiell suksess, noe som skal ha vært medvirkende til at de måtte forlate plateselskapet Creation Records i 1992 og signerte for Island Records i stedet.

I 1995 var det imidlertid slutt etter at aldri klarte å lage flere album. I et intervju i 2003 hevdet Kevin Shields at Island Records hadde sluttet å betale bandet etter at de hadde brukt opp en halv million pund.

Hollywood-suksess
My Bloody Valentine fikk en skikkelig oppsving igjen da Kevin Skields bidro til filmusikken til Sofia Coppolas Oscar-suksess «Lost In Translation» fra 2003. MBV-låta «Sometimes» var også med på soundtracket.

Shields kommer opprinnelig fra New York og har siden 1997 spilt gitar og medvirket som produsent for den britiske rockegruppa Primal Scream.

Mer musikk!

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud