Gå til sidens hovedinnhold

MyDoom.A dør i dag

Viruset MyDoom er programmert til å slutte å spre seg 12. februar. Dermed er livet over for verdens hittil verste virus.

Infiserte maskiner verden over har frem til nå spydd ut e-post som bærer viruset til andre maskiner. Dersom maskinene startes på nytt etter 02.28.57 i dag britisk tid, og systemklokken på datamaskinene er stilt riktig, vil spredningen stanse.

Dermed er også masseangrepene mot IT-selskapet SCO over, et angrep som først sørget for at nettsidene brøt sammen, og siden førte til at selskapet måtte opprette sidene med en annen adresse.

Det eneste som blir igjen etter det analytikere har kalt verdens hittil verste virus er spredte utsendinger av infisert e-post fra maskiner som alltid står på eller har feilstilt systemklokke.

På høyden inneholdt hver tolvte e-post viruset, ifølge Messagelabs, et selskap som arbeider med filtreringssystemer for e-post. Dette var ny rekord, den tidligere mester Sobig.F oppnådde til sammenligning bare spredning i hver 17. e-post.

Også i mengde infisert e-post slo MyDoom.A alle rekorder. Også her innehadde Sobif.F rekorden, Messagelabs filtrerte bort 33 millioner elektroniske brev som inneholdt Sobig.F. Selskapet oppdaget MyDoom.A i hele 44 millioner brev.

Alle spor etter viruset forsvinner derimot ikke. Bakdøren MyDoom.A åpnet er fremdeles åpen på de maskinene som ikke er renset. Dermed har oppfølgeren Doomjuice fri bane inn i disse maskinene. Skaperen av MyDoom.A er fremdeles på frifot, og mulighetene for at en oppfølger vil komme er høyst reell, skriver Nätverk & Kommunikation.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar