Gå til sidens hovedinnhold

Mykt og godt

Overraskende coverlåter og behagelig plankekjøring fra Natalie Cole.

Natalie Cole

Leavin’

Verve

På «Leavin’» har Natalie Cole tatt for seg en bunke velkjente låter og pakket dem inn i klassisk soulformat, med en smak av jazz og pop. Cole har utvilsomt en fabelaktig stemme, og mange av de utvalgte låtene fungerer utmerket i dette formatet. Spesielt Bonnie Hayes «Love Letter» og Aretha Franklins «Day Dreaming».

Det er ofte risikabelt å lage egne versjoner av klassikere som i utgangspunktet tilhører en helt annen sjanger. Noen ganger funker det bra, som på «The Man With the Child in His Eyes» (Kate Bush) og «If I Ever Lose My Faith in You» (Sting). Andre ganger blir det skivebom. Dette er beklageligvis tilfellet både på åpningslåten «Criminal» (Fiona Apple) og Neil Youngs «Old Man». Grunnen er at Natalie Coles versjoner er strippet for nerven som gjorde låtene så gode i utgangspunktet. Vel er det pent og behagelig, men samtidig irriterende forglemmelig.

Uansett er nok målet med denne utgivelsen først og fremst å presentere lytteren for en litt annen side av artisten enn den vi har hørt før. I så måte lykkes Natalie Cole bra, til tross for enkelte sleivspark.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis