Gå til sidens hovedinnhold

MySpace navngir sexforbrytere

MySpace vil likevel navngi dømte sexforbrytere.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nettverkestedet MySpace ble av påtalemyndighetene i åtte amerikanske delstater bedt om å oppgi navnene på dømte sexforbrytere, som har opprettet sider på nettstedet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

MySpace svarte med å blokkere og fjerne 7.000 profiler tilhørende personer som er dømt for seksuelle forbrytelser. Men de ville ikke navngi personene det gjelder. Nå har de imidlertid inngått en avtale om navnefrigivelse, ifølge CNNMoney.com.

- Lovlig
MySpace sier at de alltid har hatt som intensjon å gi fra seg navnene, men at de har vært hindret av lovsystemet og har forsøkt å finne en måte å få gjort dette på.

- Når vi fjerner individer fra siden vår har vi alltid lovaspektet i tankegangen, sier sjefsikkerhetsoffiser Hemanshu Nigam ifølge avisen.

De har nå kommet frem til en måte å få levert ut navnene på selv om prosessen kan variere fra stat til stat.

- Hver stat har sine egne lover. Det er et intrikat spindelvev av lover som vi er sikre på at vi følger. Vi vil ikke at disse folkene skal få slippe på en teknisk glipp, sier Fox interaktive media generalsekretær Mike Angus, ifølge Reuters.

Saksøkt for overgrep
MySpace har kommet i hard vind de siste årene ettersom noen av de yngre medlemmene har blitt ofre for voksne overgripere, som har latt som om de er mindreårige. Familiene til flere tenåringsjenter som sier at de ble seksuelt misbrukt av medlemmer saksøkte nettverket i januar for å ha feilet i å beksytte sine medlemmer.

For å beskytte den store andelen med tenåringer som er med på MySpace hyret de i fjor inn bakgrunnsjekkselskapet Sentinel Tech Holdings Corp. for å utvikle USAs første database med dømte sexforbrytere. Denne databsen har så MySpace kryssjekket med egne profiler og kommet frem til at rundt 7.000 måtte blokkeres og fjernes.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis