Gå til sidens hovedinnhold

Bærer på en parasittvilling

Kan en operasjon redde livet til ett år gamle Rishabh?

(SIDE2): Rishabh Ghimire (1) ser ikke ut som andre småbarn på samme alder.

Han ble nemlig født bærende på en parasittvilling, og har derfor fire armer og fire ben.

- Hadde ikke sett noe lignende
Den lille gutten bor sammen med sin mor, Januka, sin far, Rishi, og tre brødre i en avsidesliggende landsby i Nepal. Foreldrene livnærer seg på jordbruk.

- Når jeg først så Rishabh visste jeg ikke hva jeg skulle tro. Vi var forvirret da vi ikke hadde sett eller hørt om noe lignende før, forteller Rishabh mamma, som ble kalt for en heks av de andre i landsbyen fordi hun fødte en gutt som så annerledes ut enn normalt.

Det er kun en av 200.000 personer i verden som blir født med denne typen livstruende tvilling.

Det er i TLC-serien «Sjokkerende skjebne» vi får møte Rishabh og hans familie, og fenomenet er ett av to tilfeller som det fokuseres på i serien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vokser ikke som han skal
Siden helsetilbudet i land som Nepal ikke er på samme nivå som i mange vestlige land ser det ikke spesielt lyst ut for Rashibhs fremtid.

Etter hvert som han vokser blir påkjenningene fra parasittvillingen større. Den har nemlig ingen egne indre organer, og det er Rishabhs involler som må holde begge kroppene i live.

Parasittvillingen har verken hode eller hjerte, men henger sammen med Rishabh på brystkassen. Bare det å skulle puste og spise er en stor anstrengelse for han, og foreldrene forklarer at den lille gutten ofte er syk og gråter mye.

Han vokser heller ikke som han skal, og om ikke noe så fort som mulig vet de ikke hvor lenge han greier å klamre seg fast til livet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hull i hjerte
Men nå skal Rishabh får hjelp.

En spesialist ved et sykehus i Los Angeles har nemlig vært på besøk hos familien i Nepal for å undersøke gutten. Nå skal Rashibh, sammen med mamma og pappa, reise til USA hvor han skal få gjennomført en operasjon hvor parasittvillingen fjernes.

- Vi kan ikke snakke språket. De spiser ikke med fingrene. Vi vet ikke hvordan vi skal oppføre oss i deres land, sier faren til Rishabh, som har mange forventinger til det å skulle reise til Amerika.

Men foruten den lange reisen og den kompliserte operasjonen sønnen skal gjennom, har foreldrene også enda en bekymring.

Rishabh er nemlig født med et hull i hjerte, og de får ikke vite om hjertefeilen vil gjøre den planlagte operasjonen mulig å gjennomføre før en undersøkelse i Los Angeles.

Men familien får en gladnyhet.

Når de ankommer englenes by får de vite at hjertefeilen ikke vil påvirke operasjonen nevneverdig, og teamet med leger og plastiske kirurger gjør seg klar for det fem timer lange inngrepet som skal gi Rishabh et nytt liv.

Se hvordan det går med Rishabh i «Sjokkerende skjebne» på TLC søndag kl. 21:30.

SE ET KLIPP FRA SERIEN HER:

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken