(SIDE2): Myten om at kvinner snakker mer enn menn, kan legges død.

På tross av hva de fleste tror, er det faktisk mannfolkene som snakker mest, ifølge nye undersøkelser.

Kvinner har et veloverveid språk
Selv om menn snakker mest, så er det kvinner som faktisk er verdt å høre på - fordi de har et mer variert og gjennomtenkt språk.

- Det er mer sannsynlig at en mann kommer til å snakke, bare for å snakke. Løsprat rett og slett. De resirkulerer ordene sine på en ritualistisk måte, og har et språk som ikke inneholder ny informasjon, sier Geoffrey Beattie, professor i psykiatri, til Daily Mail.

Geoffrey Beattie, som er professor ved Manchester University, har sett på 56 studier som omhandler menn og kvinners kommunikasjon. Beattie oppdaget at hele 24 av studiene konkluderte med at menn brukte mest i løpet av en dag. Mens bare to av undersøkelsene utpekte kvinnen som det mest snakkesalige kjønnet.

Professoren satte så i gang med sin egen undersøkelse. Han spilte inn 50 samtaler, med variable samtaleemner. Så ga han de frivillige manus av det som ble spilt inn, og tok bort hvert fjerde ord. Videre ba han frivillige om å fylle inn tomrommene.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Ordene som hadde blitt sagt av kvinner, men som nå manglet på manuskriptet, var vanskeligere å fylle ut, fordi kvinner bruker språket mer grundig, sier professoren.

Menn er forutsigbare
For eksempel, når menn gir komplimenter, tenderer de til å bruke vanlige og forutsigbare ord, som «fin» og «bra».

Et typisk mannlig kompliment kan være, «Du er veldig fin i dag». Mens en kvinne hadde mest sannsynlig sagt noe som dette: «Jeg elsker jakken din. Hvor har du kjøpt den?».

Ordene som manglet fra mennenes manuskript, ble tippet riktig 81 prosent av gangene, mens 71 prosent tippet riktig på kvinnenes manuskripter.

De eneste gangen kjønnene er verbalt likestilte er når de snakker om nåværende affærer - altså det som skjer akkurat nå.

- Det at kvinner «snikksnakker» er en kulturell myte, sier Beattie.