Gå til sidens hovedinnhold

N-Gage på gata

Tirsdag slipper Nokia sin mye omtalte spillmobil N-Gage. Aldri før har Nokia brukt så mye penger på en markedsføringskampanje. Nokia bruker omkring en milliard på å gjøre den nye boksen kjent.

Få mobilprodukter har vært mer omtalt og etterlengtet enn Nokia N-Gage. Spillmobilen fra verdens største mobilprodusent skal ta opp kampen med Nintendo Gameboy og er langt på vei mer en spillmaskin enn en mobiltelefon.

Massiv markedsføring
N-Gage har fått blandet mottagelse i tester verden over. Mens mange mener Nokia har bommet fullstendig, sier andre anmeldere at den bærbare spillkonsollen er noe av det kuleste de har truffet på.

Uansett er det liten tvil om at Nokia vil satse alt remmer og tøy kan holde for å gjøre N-Gage til ungdommens foretrukne lommedings. Selskapet drar tirsdag i gang sin største markedsføringskampanje noen sinne. De neste tre månedene skal varemerket N-Gage prentes inn hos mobilkunder over hele verden.

Markedskampanjen er dobbelt så lang som hva Nokia normalt bruker på lansering av produkter. Kostnadsmessig er også N-Gage-kampanjen historisk. Ifølge Svenska Dagbladet vil kampanjen koste rundt en milliard kroner. Tallet blir imidlertid ikke bekreftet fra Nokia, som tradisjonelt aldri sier hvor mye de bruker på markedsføring.

Dyr leke
- Men det er uten tvil om vår største kampanje. Dessuten skal vi for første gang lansere en ny merkevare, sier markedssjef Johan Eidhagen i Nokia Mobile Phones Scandinavia.

I motsetning til alle tidligere lanseringer skal N-Gage frontes under sitt merkenavn og ikke kobles direkte til Nokia. Dermed kommer ikke den finske mobilgiganten til å bruke sitt verdenskjente navn for å markedsføre spillmobilen.

Prisen på N-Gage havner rundt 3.000 kroner uten subsidier. Etter at mobiloperatørene har bidratt med sine subsidier og abonnementsbindinger er det mulig å få N-Gage ned i rundt 2.000 kroner.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted