Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det «gratis» å ringe og sende SMS

Over og ut for tellerskrittene.

NetCom endrer mobilhverdagen til norske forbrukere og gir ubegrenset ringing, SMS og MMS til alle sine kunder.

- Nå kan du ringe fritt i Norge og Norden, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus til Nettavisen NA24.

Alt kundene nå trenger å ta stilling til, er størrelsen på datapakken.

- Dagens mobilkunder ønsker å ta enkle, men smarte valg. Syv av ti har en smarttelefon, og bruker den mer til sosiale medier, nettsurfing og musikk enn ringing og sms. Dette tar vi konsekvensen av. Fra i dag gir vi kundene ett valgkriterie – størrelsen på datapakken. Tradisjonelle tjenester som ringeminutter, SMS og MMS slippes fri og kan benyttes ubegrenset året rundt, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

Den dyreste pakken koster 549 kroner måneden og gir tilgang på seks gigabyte datatrafikk, mens den billigste pakken koster 199 kroner.

- Så nå vil de fleste regningen være på maksimum 549 kroner måneden?

- De fleste vil klare å holde seg innenfor det. I snitt bruker en Iphone 5-bruker 850 megabyte kapasitet i måneden, sier Vederhus.

Det svenskkontrollerte mobilselskapet ønsker å gjøre det enklere for kunden i å velge mobilabonnement.

I dag tilbyr de fleste mobiloperatører et vell av abonnement, der kundene må velge mellom inkluderte eller takserte meldinger, mye eller lite ringetid, liten, medium, eller stor datapakke. Bildet er uoversiktlig og forvirrende for kundene som skal velge abonnement.

- Nå tar vi et oppgjør med bransjens prising av mobiltjenester, og forenkler valget til det kundene er opptatt av, nemlig datapakker. Med Smart-porteføljen fjerner vi oss fra konkurrentenes tungvinte og tradisjonsbunde priskriterier, og omfavner smarttelefongenerasjonen som ingen andre i Norge, sier Lund.

Som en liten sidenote kan det meldes at en Nettavisen-tipser melder at i Frankrike er slike løsninger som dette tilbud, og der starter prisen på 9,9 euro i måneden.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken