Gå til sidens hovedinnhold

Nå bruker han millionene

Alejandro Fuentes har en økonomisk frihet de fleste 19-åringer bare kan drømme om.

(SIDE2): Jorunn Stiansen vant Idol i 2005, og sikret seg dermed en platekontrakt.

Men de som fikk mest ut av Idol det året var Tone Damli Aaberge og Alejandro Fuentes. De klarte begge å bruke TV-konkurransen som et springbrett, og har blitt etablerte artister og kjendiser. Ali har rukket å selge flere hundre tusen plater.

Mangedoblet inntekten
Fuentes har hatt eventyrlig suksess som artist. Debutplaten hans «Diamonds Or Pearls» kom ut i 2005, og solgte nesten 60.000 eksemplarer.

LES OGSÅ:Ali selger ulykkesbåten

Det er utrolig sterkt av en debutant, og spesielt med tanke på hvor ung han er.

I 2005 står han oppført med en inntekt på 266.400. Millioninntektene fra debutalbumet kom inn på kontoen i 2006, og det var garantert et lønnshopp i millionklassen.

Sparte til hus
I tillegg opplevde han en ny braksuksess med sine gitarkompiser Kurt Nilsen, Espen Lind og Askil Holm. De har solgt utrolige 240 000 album og 40.000 DVD-er. Det har trolig bidratt til at 19-åringen har fått ytterligere 5-6 millioner inn på bankkontoen.

I et intervju med Fædrelandsvennen i desember snakket han ut de store inntektene. Her fortalte han at de store investeringene hadde uteblitt. En av tingene han hadde kjøpt da var en 50 tommer flatskjerm som han hadde på gutterommet på Tinnheia i Kristiansand.

- Jeg har sikkert lagt meg til dyrere vaner, men jeg forsøker å holde litt igjen. Jeg har kjøpt noen dyre gitarer, men det jeg egentlig sparer til er et eget hus i Kristiansand, fortalte han til avisen.

Nå har imidlertid Ali begynt å bruke pengene

Et hus og litt til
I begynnelsen av mai meldte Se og Hør at han hadde slått til og kjøpt seg hus. Dette skal være en penthouse-leilighet som ligger bare minutter unna Kristiansand sentrum.

Prisen for leiligheten som ble bygget i 2006, skal ha vært rundt 3 millioner.

Søndag ble det store oppslag da Alejandro Fuentes smalt inn i flere småbåter ved Fiskebrygga i Kristiansand i en nyinnkjøpt cabincruiser. I stedet for å bremse opp, ga 19-åringen gass. Dermed krasjet han inn i to andre båter, og to av passasjerene måtte på sykehus.

Etter den dramatiske hendelsen vil Ali selge båten.

- Det var en stor feil å kjøpe den båten - det var galskap, sier Idol-Ali til VG.

Båten er en Jeanneau Prestige 34. Han skal akkurat ha kjøpt den ett år gamle båten, og selv om den var brukt er det garantert ikke en billig investering. Nypris er nemlig rundt 2,2 millioner kroner.

Han understreker også at den dyre investeringen var over grensen.

- Jeg er forsiktig med pengebruken - båtkjøpet var et unntak som var over grensen. Kompisene mine og jeg ville ut i båt. Jeg følte på meg i det jeg kjøpte båten at det ville gå galt, men jeg lot egofølelsene ta overhånd, sier han til VG.

Klar med ny plate
Dermed har Fuentes i løpet av svært kort tid svidd av opp mot fem millioner kroner. Investeringer som må oppleves som et eventyr for 19-åringen som var totalt ukjent for fem år siden.

Det er heller ingenting som tyder på at eventyret stopper her. Nå er han aktuell med singelen «Tomorrow never knows», og til høsten kommer han med sin andre soloplate.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai