Gå til sidens hovedinnhold

Nå er de gift!

Prins Carl Philip kunne ikke gitt et tydeligere JA.

Stockholm (SIDE2): Prins Carl Philip (35) og Sofia Hellqvist (30) har gitt hverandre sitt ja i Slottskyrkan i Stockholm. Hennes nye tittel er H.K.H. Prinsesse Sofia, hertuginne av Värmland.

En noe nervøs prins ventet på sin Sofia, og da han fikk se henne ble han tydelig rørt. Prins Carl Philip blunket og smilte til sin brud. De ser svært forelsket ut.

Da de skulle gi hverandre sitt ja ved alteret, gjorde prinsen det bokstavelig talt tydelig. Et bestemt og høyt "JA" ga han sin Sofia.

- Vakker

Moredaktør i Side2, Line Kirkhus, er imponert over brudekjolen og paret.

- Prinsen ser ut som en vaskekte Disney-prins i sin flotte uniform, hadde godt likt om denne typen bekledning ble vanlig for alle!

- Sofia har en nydelig og enkel kjole med lange blondeermer og langt slep og slør. Skjæringen i halsen på brudekjolen er veldig flott og elegant til henne. Sofia stråler i den enkle kjolen. Råvakker!

Også Side2s skjønnhetsansvarlig, Ida Klokk, hyller Sofias kjole og fremtoning.

- Nydelig vakker, og klassisk brud! Kjolen passer perfekt til sommerbryllup siden den er smal i passformen, romantisk og dekorert med blonder. Det er fint at hun har valgt å holde håret stramt og elegant, sier hun og legger til:

- Sminken er også holdt naturlig, noe som også er en klassisk brudelook. Ingen store overraskelser, men veldig elegant, romantisk og vakkert!

Se stor bildespesial av brudeparet og gjestene:

Bildeserie

Bildeserie

(Alle foto: Per Gunnar Sværen, Mediehuset Nettavisen/ NTB Scanpix)

Rosa og korall

Blomsterdekorasjonene som rammer inn det kongelige bryllupet har samme fargetoner som brudeparet valgte på sine invitasjoner. Blomstene som brukes er hortensia , nelliker og peoner. Fra naturen er det plukket bringebærgrener, bjørk og hundekjeks.

Gjestene føres inn over en løper i dyp korall. Også kirken er pyntet i rosa og korall.

Politiet tror at så mane som 100.000 mennesker vil samle seg rundt Slottet i håpe om å få et glimt av de nygifte. Allerede lørdag morgen hadde flere sikret seg plass helt inntil sperringene, godt forberedt med stoler, mat og solkrem. Det er nemlig strålende sol og 23 grader i Stockholm.

Norge godt representert

Til stede under vielsen er selvsagt hele den svenske kongefamilien, samt en rekke utenlandske kongelige gjester. Fra Norge stiller dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Slottskyrkan er samme sted som prinsens lillesøster, prinsesse Madeleine, giftet seg med Chris O’Neill for temmelig nøyaktig to år siden. Da storesøster, kronprinsesse Victoria fikk sin Daniel i juni 2010, fant vielsen sted i den romsligere Storkyrkan, som ligger rett utenfor slottsmurene.

Victoria kom i H&M-kjole

Line Kirkhus fulgte gjestene ankomme bryllupet, og påpeker at det var mye pasteller- og pudderfarger, intrikate blonder og stenbesatte kjoler ser ut som er trenden.

- Märtha Louise var vakker i dus grå/lilla pastell i blonder og stener med spagettistopper og "havfrue slep. Håret var satt opp i en topp. Kjolen var veldig fin til prinsessen, jeg skulle ønske hun var litt mer stilsikker på håret, enn den stramme gammeldagse oppsetningen, sier hun.

Line mener kronprinsesse Mette-Marit var superlekker i den rosafargede toppen.

- Skjørtet er også nydelig i seg selv, men jeg syns den blir for lite pyntet og får mer en sommerfest-følelse enn et kongelig bryllup. Toppen blir også litt kjedelig.

Moteredaktøren kaller dronning Sonjas valg dristig.

- Hun strålte i denne kjolen som ikke bare er vakker, men også stilsikker og moteriktig. Veldig fin!

Kronprinsesse Victoria kom i kjole fra Hennes & Mauritz, opplyser Line.

- Jeg synes det er veldig kult at kronprinsessen velger å bruke en kjole fra H&Ms Concsious Exclusive kolleksjon! Denne kjolen er spesialsydd for anledningen, men printet var å få tak i, kjeden slapp denne kolleksjonen for en måned siden, og da hadde de kjole og et skjørt med samme print i kolleksjonen.

- Prinsesse Madeleine, som er på nippet til å føde, gikk for en lysfersken farget kjole som hadde løse trompetermer og som var vakker til henne samtidig som den ser behagelig ut.

Ekte kjærlighet

Side2s redaktør, Ingeborg Heldal, har stor tro på det nye ekteparet:

- Jeg tror Sofia har tjent veldig på å vise mer hvem hun er i tiden før bryllupet, og personlig har jeg fått veldig sansen for henne, sier hun og fortsetter:

- Det svenske kongehuset framstår som veldig stivt og snobbete, og jeg tror Sofia blir et velkomment, friskt pust av folkelighet. At dansebandet Larz-Kristerz spilte kvelden før bryllupet fordi de er Sofias favoritter, synes jeg er helt nydelig!

Men med Sofias fortid som lettkledd Slitz-modell og Paradise
Hotel-deltager har de måttet tåle både motstand og harselering, påpeker Ingeborg.

- Ryktene har gått om at særlig prinsesse Madeleine har hatt problemer med å akseptere Sofia, men jeg tror Sofia og Carl Philip kommer til å bli mye mer populære enn Madeleine og Chris.

- Og se ser jo unektelig utrolig forelsket ut! Det har garantert ikke vært det enkleste valget for noen av dem, så at dette er ekte kjærlighet er jeg ikke tvil om!

Festet til langt på natt

Prinseparet startet feiringen allerede i går, fredag. Da var rundt 270 gjester invitert til privat middag på Skeppsholmen. Ifølge svenske medier varte festen til langt utpå morgenkvisten, og kronprinsesse Victoria og prins Daniel skal ha gått hjem først rundt halv fire på morgenen. Også våre egne kongelige skal ha festet til utpå natten. Det er uvisst når brudeparet dro hjem, da de snek seg usett forbi pressen som ventet utenfor, ifølge Aftonbladet.

LES MER OM PRINSEBRYLLUPET:

10 ting du bør vite om bryllupet

Märtha Louise dukket opp til kongelig bryllupsfest med kjole designet av Side2-blogger

I dag gifter prins Carl Philip seg med sin Sofia

Kom med en kronprinsesse på hver arm

- Har lest at en prins skal gifte seg med en realitystjerne

Her kan du se video fra fredagens rød løper - hvor gjestene ankommer S/S Stockholm.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=700inSNun6esaMG7BLXxnoSIiW4qcPGHOT7-BKCP0TfnzeOvFgqNCKxAaaZuXVZtG8ebL3fozQbZyAWzMeDmRmeFVB6O5g7NVKs6gPwCpCD3vxYn6TYI8xbHzUzBIcajQp6vsTLecZA&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken