Gå til sidens hovedinnhold

Nå er hun rikere enn dronningen

Harrys Potters mamma gikk på sosialen. Nå er hun milliardær.

J.K. Rowling har tjent enorme summer på eventyret om Harry Potter. Den kvinnelige forfatteren skal til nå ha tjent seg opp en formue på opp mot 700 millioner pund, eller over åtte milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Rikere enn «The Queen»
Rowling er den første forfatteren noensinne som har blitt erklært dollarmilliardær. Hun skal nå være rikere enn den britiske dronningen, melder den britiske avisen The Independent.

Fredag 13. juli er det premiere på den femte filmen om Harry Potter: Harry Potter og føniksordenen.

Bare en drøy uke etter filmpremieren kommer J.K. Rowlings syvende og aller siste Harry Potter-bok. Serien med fantasiromaner har solgt utrolige 325 millioner eksemplarer i hele verden og blitt oversatt til 63 språk..«Harry Potter and the Deathly Hallows» vil først være i salg i Norge fra lørdag 21. juli.

Sosialhjelp
Rowling skal visstnok ha fått ideen om Harry Potter i løpet av en firetimers togtur.

Hun skal ha brukt lunsjpausene til å skrive, og fortsatte med utarbeidelse av manuskriptet mens hun underviste i Engelsk på en skole i Portugal.

Etter et mislykket ekteskap, returnerte hun til Storbritannia med sin datter og fullførte boken i Edinburgh. På denne tiden var hun arbeidsløs og levde utelukkende på sosialhjelp. Boken ble en braksuksess etter først å ha blitt refusert mange ganger, ifølge nettleksikonet Wikipedia.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler